Четвъртък, 10 Мар 2022
 
Регионът

Отново мобилна библиотека във Велинград

  03.12.2021 06:14             
Отново мобилна библиотека във Велинград

НЧ „Отец Паисий – 1893“ обявява и конкурс на тема: „Най-хубавият подарък за Коледа“

И тази година народното читалище „Отец Паисий – 1893“ предлага на своите читатели да се възползват от мобилната библиотека. Желаещите могат да заявяват книги дистанционно - по телефона на номер 0359/ 5 24 10 или по електронната поща на [email protected]. А след обработване на получените заявки, избраните заглавия ще бъдат доставяни до адрес всеки понеделник. Има и нови книги.

Причината за тази услуга отново е пандемията и въведените противоепидемични мерки. Целта е максимално

удобство и спокойствие за читателите

Още повече, че  се полагат специални грижи томовете, които излизат извън сградата, за да са те напълно безопасни.

От читалището отправят и празнично предизвикателство, като обявяват литературен конкурс на тема: „Най-хубавият подарък за Коледа“.Участниците могат да са на всякаква възраст. Позволено е да се изявяват във всички литературни жанрове, като обемът на произведенията им не бива да надвишава 5 стандартни страници. Всеки участник трябва да изпрати една непубликувана творба.

Есетата, разказите, стихотворенията или поемите

се приемат по електронен път на вече посочения адрес или на хартиен носител на адрес: град Велинград, улица „Хан Аспарух“ - 31. Когато участникът членува в литературна формация, посочва изрично нейното име. Крайният срок за участие е 23 декември 2021 г.

Тричленно жури ще оцени творбите, а резултатите ще бъдат обявени на 18 януари 2022 г. на сайта и на Фейсбук страницата на читалището. Отличилите се участници ще получат грамота и предметна награда.

С конкурса бихме искали да насърчим литературното творчество и споделянето на позитивни послания, независимо в какъв жанр ще решите да ги облечете! Успех! - казват от читалището.

(Зн)


 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички