Регионът

Отново мобилна библиотека във Велинград

  03.12.2021 06:14             
Отново мобилна библиотека във Велинград

НЧ „Отец Паисий – 1893“ обявява и конкурс на тема: „Най-хубавият подарък за Коледа“

И тази година народното читалище „Отец Паисий – 1893“ предлага на своите читатели да се възползват от мобилната библиотека. Желаещите могат да заявяват книги дистанционно - по телефона на номер 0359/ 5 24 10 или по електронната поща на [email protected] А след обработване на получените заявки, избраните заглавия ще бъдат доставяни до адрес всеки понеделник. Има и нови книги.

Причината за тази услуга отново е пандемията и въведените противоепидемични мерки. Целта е максимално

удобство и спокойствие за читателите

Още повече, че  се полагат специални грижи томовете, които излизат извън сградата, за да са те напълно безопасни.

От читалището отправят и празнично предизвикателство, като обявяват литературен конкурс на тема: „Най-хубавият подарък за Коледа“.Участниците могат да са на всякаква възраст. Позволено е да се изявяват във всички литературни жанрове, като обемът на произведенията им не бива да надвишава 5 стандартни страници. Всеки участник трябва да изпрати една непубликувана творба.

Есетата, разказите, стихотворенията или поемите

се приемат по електронен път на вече посочения адрес или на хартиен носител на адрес: град Велинград, улица „Хан Аспарух“ - 31. Когато участникът членува в литературна формация, посочва изрично нейното име. Крайният срок за участие е 23 декември 2021 г.

Тричленно жури ще оцени творбите, а резултатите ще бъдат обявени на 18 януари 2022 г. на сайта и на Фейсбук страницата на читалището. Отличилите се участници ще получат грамота и предметна награда.

С конкурса бихме искали да насърчим литературното творчество и споделянето на позитивни послания, независимо в какъв жанр ще решите да ги облечете! Успех! - казват от читалището.

(Зн)


 


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337
Всички