Четвъртък, 10 Мар 2022
 
Пазарджик

Четвъртокласници от НУ „Васил Левски” – победители в „Клас на месеца”

  02.12.2021 17:14             
Четвъртокласници от НУ „Васил Левски” – победители в „Клас на месеца”

Кметът към новите победители в „Клас на месеца”: „Бъдете ученолюбиви, за да сте умни и спортувайте – това ще ви направи силни и красиви

Четвърти „в” клас от НУ „Васил Левски” в Пазарджик с класен ръководител Мариана Вълнарова е победителят за ноември в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна днес с децата от четвърти „в” клас, за да им връчи лично наградите - плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела и ще ги илюстрират със снимки

„Вие спечелихте този месец конкурса с едно много сериозно послание – дървото на толерантността и на доброто. Във времето, в което живеем е много важно да бъдем толерантни. Напрегнатият живот прави хората по-стресирани, по-агресивни и толерантността е важно качество, защото ние всички сме различни и трябва да се приемаме такива. Трябва да се отнасяме с разбиране към всеки и към различното около нас. Хората затова са интересни, защото са различни. В различността се крие интересното. Опитвайте се да се поставите в обувките на другия, за да го разберете”. Това каза кметът на учениците от четвърти „в” и ги похвали за това, че за втори път те печелят конкурса „Клас на месеца”. Тодор Попов разговаря с тях за отговорностите на хората с различни професии, а децата от своя страна похвалиха кмета за многото нови паркове и спортни площадки. Той ги посъветва на първо място да се учат, а след това да спортуват, за да бъдат здрави: „Бъдете ученолюбиви, за да сте умни и спортувайте – това ще ви направи силни и красиви”. Номинацията на четвъртокласниците впечатли журито с проведената „Седмица на толерантността”. В продължение на пет дни децата търсили отговор на въпросите Какво означава да бъдеш толерантен? Какви качества трябва да притежават? Как да изградят у себе си? Съставили и акростих от думата „Толерантност”, както и принципи и правила на толерантността, водени от желанието да си напомнят всеки ден, още от първи клас, че са „Клас от приятели“. Създали и синкуейн* на тема „Толерантност”. В класната си стая вече имат Дърво на толерантността - върху есенни листа всяко дете написало дума, описваща качества на съученик, който е толерантен. Съставили и кратко съчинение, в което описват достойнствата на свой ученик, заслужаващ да бъде провъзгласен за „Мис или Мистър Толерантност”. Седмицата завършила с един различен, емоционален и вълнуващ ден, посветен на толерантността и на Деня на християнското семейство, в който децата се събрали около трапеза с домашно приготвена почерпка, рецитирали стихотворения, гатанки, скоропоговорки.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1000 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Конкурсът „Клас на месеца” се провежда за пета поредна година с цел превенция на отпадането от училище, повишаване активността на учениците и мотивацията за учене, показване на нови инициативи и идеи, обогатяване на училищните традиции, стимулиране на децата да бъдат по-сплотени и задружни, независимо дали са в една класна стая или в общо виртуално пространство.

Технологиите промениха начина на живот и общуване. За да не отслабва връзката между тях, децата се нуждаят от примери за доброта. Най-въздействащи са тези, които са извършени от техни връстници. Поради това стремежът на екипа на МКБППМН е да популяризира добри практики, в които децата на дело показват как добрините променят хората и света около нас.

(Зн)

*Синкуейн - неримувано стихотворение от пет стиха, в което в много кратка форма са изразени знания, чувства, асоциации и мнение по даден въпрос, предмет или събитие.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички