Крими

Хванаха лихвар от Калугерово

  06.12.2021 14:25             
Хванаха лихвар от Калугерово

Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик под надзора на Окръжната прокуратура в областния град разследват незаконна лихварска дейност. В петък екипи от служители на сектора и разследващи полицаи от отдел „Разследване“ в дирекцията извършили претърсвания в три офиса на заложна къща с управител 44-годишен мъж от село Калугерово. Проверено е и обитаваното от него жилище в същото село. По време на извършените действия органите на реда са иззели множество документи, които имат отношение с незаконната дейност. От тях става ясно, че освен с регламентираното предоставяне на заеми срещу залог в офисите на заложната къща са се предоставяли и парични суми срещу лихва. Тази нерегламентирана дейност съставлява престъпление по чл. 251 ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик, води се досъдебно производство.  

Окръжна прокуратура - Пазарджик наблюдава досъдебно производство за лихварство
Окръжна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за извършване по занятие на банкови сделки без разрешение – лихварство – престъпление по чл. 252, ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 3 декември 2021 г. в гр. Пазарджик са извършени претърсвания в три офиса на заложна къща, както и в частен дом. При проведените действия са иззети множество документи, от които става ясно, че освен регламентираното даване на заеми срещу залог в офисите на заложната къща са предоставяни и парични суми срещу лихва. Офисите на заложната къща са собственост на дружество, управлявано от 44-годишен мъж. 
Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик.  

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички