Други

Противопожарни мерки по време на празника на студентите

  07.12.2021 16:17             
Противопожарни мерки по време на празника на студентите

Във връзка с предстоящото честването на студентския празник - 8 декември, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Пазарджик призовава всички празнуващи и организатори на мероприятията за спазване на противопожарните правила и въведените противоепидемични мерки!

За безопасното протичане на Студентския празник  управителите и собствениците на обекти, в които са предвидени празненства /хотели, къщи за гости, както и други туристически обекти /вили, хижи и др./ е необходимо да проверят изправността на отоплителните инсталации, електрическите уреди, пожароизвестителните и пожарогасителните системи, системите за гласово уведомяване, пожарните кранове и системите за управление на дим и топлина, както и пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари (пожарогасители и др.).

Апелираме към студентите и другите гости на тези обекти да се запознаят със схемите за евакуация в обектите, основните и резервните пътища и изходи за евакуация и местонахождението на пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожар.

При влизане в непозната сграда, огледайте се за разположението на изходите, наличието на пожарогасители – те могат да бъдат вашето спасение!

При пожар незабавно напуснете сградата, като използвате стълбищната клетка или външни, стабилни стълби. Следвайте евакуационните знаци!

В никакъв случай не използвайте асансьорите за евакуация!

Не се поддавайте на паниката!

При преминаване през задимено пространство придържайте се до стените, движете се приведени, ниско долу – там концентрацията на опасните газове е по-малка. Ако се запали част от облеклото ви, в никакъв случай не тичайте, така пламъкът ще се разпространи – спрете и съблечете горящата дреха!

При невъзможност да напуснете сградата опитайте да се изкачите на покривната площадка или излезте на балкона, като затваряте вратите след себе си!

Ако сте блокиран в помещение, уплътнете вратата с кърпи и дрехи, обливайте се с вода, за да не прегрее организма ви. Опитайте да сигнализирате за своето местонахождение и изчакайте спасителните екипи!

Тези, които ще празнуват във вили и сгради, необитавани дълго време, трябва да се убедят в изправността на електрическата инсталация и отоплителните уреди, както и на коминните тела!

Безразборното използване на пиротехнически средства може да доведе до възникване на пожари, а самоделните устройства могат да застрашат здравето на просъстващите на празненството!

РДПБЗН - Пазарджик Ви напомня, че предварително взетите мерки и спазването на установените правила са гаранция за недопускане на пожари.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички