Други

Противопожарни мерки по време на празника на студентите

  07.12.2021 16:17             
Противопожарни мерки по време на празника на студентите

Във връзка с предстоящото честването на студентския празник - 8 декември, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Пазарджик призовава всички празнуващи и организатори на мероприятията за спазване на противопожарните правила и въведените противоепидемични мерки!

За безопасното протичане на Студентския празник  управителите и собствениците на обекти, в които са предвидени празненства /хотели, къщи за гости, както и други туристически обекти /вили, хижи и др./ е необходимо да проверят изправността на отоплителните инсталации, електрическите уреди, пожароизвестителните и пожарогасителните системи, системите за гласово уведомяване, пожарните кранове и системите за управление на дим и топлина, както и пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари (пожарогасители и др.).

Апелираме към студентите и другите гости на тези обекти да се запознаят със схемите за евакуация в обектите, основните и резервните пътища и изходи за евакуация и местонахождението на пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожар.

При влизане в непозната сграда, огледайте се за разположението на изходите, наличието на пожарогасители – те могат да бъдат вашето спасение!

При пожар незабавно напуснете сградата, като използвате стълбищната клетка или външни, стабилни стълби. Следвайте евакуационните знаци!

В никакъв случай не използвайте асансьорите за евакуация!

Не се поддавайте на паниката!

При преминаване през задимено пространство придържайте се до стените, движете се приведени, ниско долу – там концентрацията на опасните газове е по-малка. Ако се запали част от облеклото ви, в никакъв случай не тичайте, така пламъкът ще се разпространи – спрете и съблечете горящата дреха!

При невъзможност да напуснете сградата опитайте да се изкачите на покривната площадка или излезте на балкона, като затваряте вратите след себе си!

Ако сте блокиран в помещение, уплътнете вратата с кърпи и дрехи, обливайте се с вода, за да не прегрее организма ви. Опитайте да сигнализирате за своето местонахождение и изчакайте спасителните екипи!

Тези, които ще празнуват във вили и сгради, необитавани дълго време, трябва да се убедят в изправността на електрическата инсталация и отоплителните уреди, както и на коминните тела!

Безразборното използване на пиротехнически средства може да доведе до възникване на пожари, а самоделните устройства могат да застрашат здравето на просъстващите на празненството!

РДПБЗН - Пазарджик Ви напомня, че предварително взетите мерки и спазването на установените правила са гаранция за недопускане на пожари.


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337
Всички