Други

73 дежурни екипа на EVN - в готовност да реагират през зимния сезон

  07.12.2021 15:33             
73 дежурни екипа на EVN - в готовност да реагират през зимния сезон

Дружеството е осигурило и нова специализирана техника

Eлектроразпределение Юг (част от EVN) достави нова специализирана техника по места. Общо 34 единици нова техника са в услуга на дейностите, изпълнявани от екипите на дружеството. Доставките включват:

  • 22 бр. високопроходими автомобилa 4х4.

  • 2 бр. товарни автомобили (тип „фургон“) за доставка на материали и авариен резерв по места.

  • 10 бр. самосвални ремаркета.  

Наличието на нова механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка.

Като част от подготовка за зимен сезон 2021/22 екипите на Електроразпределение Юг извършиха по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение, обслужвани от дружеството. Общо 380 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение бяха почистени.

За справяне с тежки зимни ситуации Електроразпределение Юг разполага с 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, общо 9 моторни шейни и др. В допълнение бяха проведени тренировки за работа при тежки зимни условия. Общо 73 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост.

В Електроразпределение Юг функционира  и Кризисен щаб с обучени ръководители и специалисти, както и координационни щабове на място в КЕЦ. За справянето с различни ситуации през зимата, дружеството разчита и на доброто взаимодействие на своите диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции „Гражданска защита“.

(Зн)
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички