Четвъртък, 24 Мар 2022
 
Пазарджик

Отлагат “Сладкопойна чучулига“ заради кончината на Светослав Дончев

  20.12.2021 09:41             
Отлагат “Сладкопойна чучулига“ заради кончината на Светослав Дончев

ПАЗАРДЖИК. Заради ненадейната  кончина на хореографа от Септември Светослав Дончев концертът и церемонията по връчването на традиционните за Пазарджик отличия за творчески постижения "Сладкопойна чучулига" се отлагат с един месец. Те трябваше да се състоят тази вечер от 18,00 часа в Театъра. „Знаме“ писа за внезапната смърт на хореографа на септемврийските фолклорни формации „Мераклии“ и "Загоровче" Светослав Дончев.  Той си отиде едва на 36 години. Писахме, че по предложение на кмета Васка Рачева още на следващата сесия на Общинския съвет в Септември ще бъде гласувано предложение Светослав Дончев да бъде удостоен посмъртно с почетния знак на град Септември и за даване на съгласие да бъде поставена паметна плоча на сградата на читалище "Пробуда-1935".

 "Уважаеми приятели на Ансамбъл "Пазарджик"! Уведомяваме Ви, че концертът по повод връчването на наградата "Сладкопойна чучулига" няма да се проведе на 20.12.2021 г. поради смъртта на нашия колега Светослав Дончев. Концертът се отлага за месец януари 2022 година" - съобщи Атанас Чолаков, ръководител на ансамбъл „Пазарджик“.

Наградите "Сладкопойна чучулига" се присъждат за творчески постижения на изтъкнати творци и художествени колективи от Пазарджик и региона и принос в областта на изкуството и културата. Връчването им по традиция става на тържествен концерт в навечерието на Коледа, като паричната награда се връчва от кмета на общината, а статуетката - от областния управител.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички