Четвъртък, 12 Май 2022
 
Регионът

Служители на “Биовет“ дариха деца от Брацигово и Пещера

  25.12.2021 15:40             
Служители на “Биовет“ дариха деца от Брацигово и Пещера

След провеждане на благотворителен базар в „Биовет“ АД служители и работници на най-голямото предприятие в пещерския регион събраха 2000 лв. след провеждането на благотворителен базар в предприятието, а с тях дариха диван, прахосмукачка, хладилник и лакомства, за да зарадват за Рождество Христово тридесет деца от Комплекса за социални услуги в Брацигово и Центъра от семеен тип за настаняване на деца без увреждания в Пещера.

Идеята за базара се родила спонтанно, като „дамски отговор“ на проведения в началото на есента футболен благотворителен турнир от мъжете в завода. Да припомним, че тогава бяха събрани 3000 лв., с които вече са закупени осем нови уреда за Центъра за работа с деца с увреждания в Пещера.

"Решихме, че ние също искаме да направим подобно събитие, като покажем своите кулинарни възможности, разказа Станимира Батаклиева, ръководител на "Развойна дейност" към Центъра за производство на биологични продукти в "Биовет" АД. Така се стигнало до провеждането на благотворителния базар "Даровете на есента". "Всяка от участничките приготвила домашни сладкиши, баници, погачи, туршии и сладка, а някои просто донесли плодове и зеленчуци, отгледани в градината. В продължение на цял ден екопродуктите се предлагали във фоайето на предприятието и вечерта в благотворителната каса постъпили седемстотин лева.

В продължение на още седмица в различните цехове и на порталите имало оставени благотворителни кутии, като сумата набъбнала до 2000 лв.

"Решихме да разделим парите на две и да подпомогнем децата от Комплекса за социални услуги в Брацигово, както и Центъра за настаняване на деца без увреждания в Пещера. Така в Брацигово децата се сдобиха с нов диван, който броени дни преди Коледа бе монтиран в една от къщичките на Комплекса, а 22 деца получиха заедно с него и подаръчни кутии с лакомства от шоколад "Милка", директорката Зорка Николова благодари на ръководството на предприятието и колегите за проявената отзивчивост. Ние помагаме на децата там не за първи път." - допълни Антонов.

"Центъра от семеен тип за деца без увреждания в Пещера зарадвахме с нов хладилник и прахосмукачка, като всеки от осемте настанени в социалното заведение вече има и подаръчен комплект с лакомства, когото ще намери под елхата на Рождество Христово." - разказа Стоян Антонов, който заедно с колежката си Станимира посети Центъра за деца в Пещера. Там те бяха посрещнати от директорката Аксиния Лулова и нейните колеги.

Г-жа Лулова изказа огромната си благодарност за отделеното внимание и оказаната навременна подкрепа.

"Имахме нужда от нов хладилник и когато г-н Антонов ни се обади, за да предаде, че са решили да ни направят подарък за Рождество Христово, веднага приехме. Изказваме огромна благодарност за сторената добрина и се надяваме, че в лицето на "Биовет" АД винаги сме намирали и ще намерим подкрепа“, заяви директорката. И поясни, че две от момчетата настанени в Центъра са на работа в "Биовет", а при тях са още от ученическите си години.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички