Понеделник, 09 Май 2022
 
Крими

Вързан отвън кавказец нахапа жестоко минувач

  11.01.2022 06:34             
Вързан отвън кавказец нахапа жестоко минувач

Група деца и родители минали оттам минути по-късно

ЦИГОВ ЧАРК. Зло куче, вързано на оградата на луксозен известен хотелски комплекс, но от външната й страна, нападна турист, който минавал по улицата. 50-годишният Александър Иванов от Пазарджик има две рани - на корема и в областта на слабините, както и цицина на главата. Агресивното животно – порода кавказка овчарка – вече е потънало вдън земя.

Инцидентът станал на 1 януари около 14,30 часа в присъствието на свидетели.

„Разхождахме се и минавахме край оградата, когато от огромен бидон изскочи огромно куче и ме събори на земята. Захапа ме два пъти, а докато се боричкахме, аз се претърколих извън обсега на синджира му. Но синджирът му беше дълъг – със сигурност повече от 5 метра”, разказа пред „Знаме” Иванов. „Бях в шок. Осъзнах, че бидонът е пригоден за кучешка колиба, но никъде нямаше поне табелка, която да предупреждава. Обадих се на 112, после в болницата и веднага отидох да ми бият инжекция против тетанус. След това се върнах, за да снимам кучето и да говоря със собствениците да го махнат. Собственичката и мъжът й ме изслушаха, не ми казаха даже едно „Извинявай”. Мъжът само отиде да отвърже кучето, качи го в пикап и каза: „Сега ще го утрепя, майка му де*ба!”. Буквално три минути по-късно на същото място минаха 6 малки деца, най-голямото от които беше на около 7 години, с петима възрастни. „Момичета, знаете ли какъв късмет извадихте”, казах на майките. А свидетели на инцидента ми казаха, че е трябвало аз да стана курбан, за да се предотврати още по-страшното.” Александър показва снимки и видеоклип, който е документирал кой именно е собственикът на злото куче – на видеото се вижда как мъжът мълчаливо отвързва животното, докато слуша обяснението на Иванов.

Пострадалият е освидетелствал травмите си в „Съдебна медицина”. Освен разкъсвания на кожата в областта на корема и слабините, има и травма на главата, а заради нестихваща болка вчера си прави снимка и на ехограф.

„Недоумявам какъв човек трябва да си, за да вържеш агресивно куче отвън. И как може да имаш комплекс за милиони левове, а да ти свиди да му направиш къща вътре в комплекса”, казва пазарджиклията.

Потърсихме коментар на собственичката на комплекса. Пред наш репортер тя отрече да е имало куче.

„Не знам за такъв инцидент. От година и половина нямаме куче”, категорична бе жената и приключи темата.

Според запознати обаче, кучетата били даже две. След случая те веднага били разкарани, но дотогава пазели комплекса откъм горния и долния му край. Обикновено собствениците ги пускали свободно, когато в комплекса нямало туристи. А когато стаите за гости покрай басейна били пълни, ги връзвали. Както се оказва, в разрез с елементарните правила, застрашавайки живота на минувачите.

Александър Иванов има свидетели, снимки и видеоклип. Вече има и адвокат и се заканва да съди собствениците.

Ангел АНАТОЛИЕВ 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички