Регионът

Сняг вали на Юндола, Картела и Каратепе

  11.01.2022 10:51             
 Сняг вали на Юндола, Картела и Каратепе

Зимна е обстановката в някои високи части на областта. Сняг вали на Картела, Каратепе и Юндола в Пазарджишко, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура. Пътните настилки са най-вече мокри, по усойните места отчасти заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

Сняг вали и в областите Видин, Смолян, Ловеч, София, Плевен, Габрово и в регионите на Търговище, Омуртаг, Антоново, Попово, Студенец, Здравец, в някои сектори на Автомагистрала " Струма ", Брезник, Писанец, проход " Република ", проход " Шипка ", Павел баня, Мъглиж, Гурково (област Стара Загора), проход " Ришки " (област Бургас), Панайот Волово, Миланово (област Шумен), Сливен, Котел (област Сливен), Девня, Провадия (област Варна) Над 20 сантиметра сняг натрупа на прохода "Петрохан ", температурите са минусови и духа мощен вятър. Снегорини почистват прохода. В област Монтана на терен са 47 машини за разчистване, единствено 7 са в прохода. Движението за тежкотоварни коли сред Враца и Ботевград е краткотрайно спряно за разчистване. Съобщава се за закъсали тирове. За целия проход е въведена възбрана за придвижване на транспортни средства над 12 тона.

Ограничена видимост заради мъгла до 20 метра има в региона на Главан, Голяма Звезда и Дрипчево в област Хасково. До 30 метра е видимостта в региона на проход " Котленски ", до 50 метра - в региона на проход " Дюлински " и проход " Обзор ". До 100 метра е видимостта в региона на проход " Републиката " и проход " Шипка ". В много области на страната, включително и в нашата, вали и дъжд.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички