Пазарджик Спорт

Олимпийски шампиони и медалисти определиха и скриха Спортист номер едно на Пазарджик

  12.01.2022 09:23             
Олимпийски шампиони и медалисти определиха и скриха Спортист номер едно на Пазарджик

Вчера в сградата на община Пазарджик превъзбудено се шушукаше за видните гости – олимпийски звезди на родния спорт. Часове по-късно звездното жури от олимпийски шампиони и медалисти определи Топ 10 на “Спортист на Пазарджик” за 2021 година. Част от спортните герои на нацията, направили ни горди с олимпийските си успехи, дойдоха в областния град, за да гласуват за най-добрите в анкетата “Спортист на Пазарджик”. Те избраха челната десетка на “Спортист на годината”, “Треньор на годината”, както и “Отбор на годината”. Както е по традиция, на церемонията, която е на 17 януари (понеделник) от 19:00 часа в ДКТ “Константин Величков”, ще бъдат наградени млади спортисти за високите им спортни постижения. А също така и „Спортист №1 на публиката“, за когото ще има онлайн гласуване, което ще бъде достъпно за всички желаещи да дадат своя вот.

Журито днес бе в състав – олимпийските шампионки Ивет Горанова (Токио 2021, карате), Стойка Кръстева (Токио 2021, бокс), Ерика Зафирова (Токио 2021, художествена гимнастика), олимпийската вицешампионка Антоанета Костадинова (Токио 2021, спортна стрелба), както бронзовите олимпийски медалистки Евелина Николова (Токио 2021, борба) и Ренета Камберова (Рио де Жанейро 2016, художествена гимнастика).

Именитите спортисти в журито бяха приветствани от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов и председателя на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова. За всеки един от гостите имаше специално изработени индивидуални снимки.

“Благодаря ви, че приехте и уважихте нашата покана. Всеки един от вас е име, всеки един от вас е дал години от живота си да прослави България и има постижения, които заслужават уважение. Със сигурност, за да спечелите медал от Олимпиада, не става без усилия, труд, тренировки и дори лишения. Но вие сте и трябва да бъдете пример и модел за подражание в обществото”, обърна се към спортистите Тодор Попов.

“Благодаря на Рени Камберова и Община Пазарджик за поканата. За нас е голяма отговорност”, каза Антоанета Костадинова. Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова добави: “Много се радвам, че виждам толкова много спортисти в тази община и че има толкова големи успехи. Аз вярвам, че следващият олимпийски шампион може да е от Пазарджик.” Олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова загадъчно коментира: “Аз съм сигурна, че всеки един от тези спортисти се е постарал през годината, но резултатите ще разберете след няколко дни...” Бронзовата олимпийска медалистка по борба Евелина Николова каза: “Сега се поставям на мястото на тези, които ни оценяваха доскоро и се надявам да направим най-добрия избор, оценявайки труда на всички спортисти.” А олимпийската ни златна медалистка Стойка Кръстева добави: “За мен е чест да съм част от това жури, защото знам аз като спортист колко съм била щастлива, когато трудът ми е оценен.”

Ренета Камберова, председател на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува”, заяви: “Има спортисти, които наистина се отличават и имат сериозни постижения през годината. Вземаме под внимание конкуренцията на състезанията, защото има значение дали си първи от десет състезатели или си втори от 80 спортисти. Така че няма нещо, което да подценим днес.”

Гласуването за Спортист номер едно на публиката вече върви на спортната платформа https://sportistipz.eu/.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337
Всички