Спорт

Александър Иванов: Искаме празник! В една седмица имаме три страхотни домакинства

  13.01.2022 16:18             
Александър Иванов: Искаме празник! В една седмица имаме три страхотни домакинства

Хебър бе обявен за Отбор на месеца от Пресклуб България за пети път

СОФИЯ. Днес волейболистите на Хебър получиха за 5-и път приза на „Burnit SunSystem” за отбор на месеца. В традиционната анкета на Пресклуб „България“ сред спортните редакции играчите на старши треньора Камило Плачи спечелиха надпреварата за декември с почти пълно мнозинство – 20 гласа от общо 22. Медийното признание е за победата на пазарджишкия тим срещу германския Фридрихсхафен в група „А“ на Шампионската лига, постижение с историческа значимост като първа победа на български волейболисти в най-силния турнир. Президентът на шампионите Александър Иванов бе сред присъстващите, които приеха приза. Той благодари за признанието и говори за предстоящите две домакинства с Кнак  (Рьозерале) от Шампионска лига. В същото време изрази своята позиция за формата на българския шампионат и провеждането на финалната фаза на Купа България при мъжете в Бургас, която събира осем отбора за четвъртфинали, полуфинали и финал.

 "Можехме да откажем мача с Рьозеларе и да искаме служебна победа с 3:0. Имахме консултации с ЦЕВ и с тима на Кнак. От европейската конфедерация ни помолиха да намерим компромисно решение. Направихме го се съгласихме на  две поредни домакинства. Не сме тук да играем едно лято и да приключим. Желанието ни е да градим. Освен това, искаме да направим празник за града и за феновете ни", каза Иванов.   „Да изиграем тези два мача с Кнак от Шампионската лига най-малкото е феърплей. Мислим и за феновете ни. Тези дати 16 и 17 февруари бяха единственото свободно  време, в което можехме да приемем белгийците. Настина ще се получи истински волейболен празник, защото в една седмица ще има три страхотни домакинства. Ще играем два пъти с белгийците, а след това приемаме и Нефтохимик 2010 (Бургас).“

По повод българския шампионат и предстоящия турнир за Купата Александър Иванов каза следното: "Не е добре, че форматът на първенството всяка година може да се сменя. Това не е полезно нито за състезателите, нито за клубовете, които търсят спонсори. В следващите 3 години ще имаме различни формати. Ще минем на 14 отбора, на 12 и евентуално на 10. Така обаче не можем да направим конкурентен продукт за спонсорите. И сега има две големи фирми, които искат да ни помагат. Целта на Хебър е да задържи бюджета, но да намалим субсидията от Общината. Трябва  да стартираме дискусия по тези въпроси, защото няма как нещата да са ок.“  Иванов говори и за начина на провеждане на финалната фаза на Купа България. „Нашият клуб изрази своята позиция на неодобрение. В тази пандемична обстановка струпването  на много отбори води до реална опасност от заразяване. Изпратихме нашето предложение до НВЛ за турнира за Купата, но получихме негативен отговор. Все пак има време. Надяваме се от НВЛ да преосмислят нещата и да настъпят корекции за Купата“, оптимист е президентът на Хебър.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички