Други

Двама млади творци от Пещера с поощрителни награди oт международен конкурс

  16.01.2022 06:30             
Двама млади творци от Пещера с поощрителни награди oт международен конкурс
Иван Иванов и Памела Мекушина

Участниците трябваше да представят стихотворенията си задължително на хартия

Приключи първото издание на международния конкурс „Защо пиша това писмо“. Идеята на организаторите от издателска къща „Многоточие“ беше да се напише стихотворение върху лист хартия и да се изпрати по пощата - физическата, а не електронната.

Получени са 197 стихотворения от всички краища на страната, както и от Швейцария, Англия, Германия, Австрия, Гърция, Канада. Най-младият участник е на 8 години, а най-възрастният - на 78. В много писма има колажи, рисунки. Изпратени са дори писма в бутилка.

Участниците бяха разделени в три възрастови групи – до 18, между 19 и 35, и над 35 години. Голямата награда бе една и не зависеше от годините. Тя бе присъдена на Димитър Драганов, на 22 г., от Велико Търново, за стихотворението „Моето добро писмо“. Негова книга ще бъде издадена безплатно от ИК „Многоточие“. Той получи също така статуетка „Любов“, както и почетна грамота.

Сред отличени има и двама млади участника от Пещера. Иван Иванов, на 14 г., е с поощрителна награда във възрастовата група на най-младите за неговото стихотворение „Майчина любов“. Поощрителна награди във втората възрастова група спечели и Памела Мекушина със стихотворението си „Носталгия". И двамата получиха грамоти.

ИК „Многоточие“ награждава всички участници в конкурса с 15% отстъпка за издаване на книга в издателство „Многоточие“. За това няма срок на годност. Освен това избрани стихотворения (не само на призьорите) ще бъдат публикувани в сборник „Защо пиша това писмо“, който ще бъде издаден в началото на 2022 г. А поради изключителния интерес, конкурсът „Защо пиша това писмо“ ще стане ежегоден.

„Мили хора, вие бяхте прекрасни! Повечето снимки от писмата ви вече публикувахме на страницата ни във Фейсбук и в Инстаграм. Имаше и такива, на които аз се разплаках, а не мислех, че това е възможно. Вие успяхте в едно писмо да съберете всички изкуства на света! Всички вие проявихте невероятна палитра от таланти, не знаем дали го осъзнавате”, казва Даниел Меразчиев от издателството.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички