Понеделник, 18 Апр 2022
 
Други

НАП след проверката: Йордан Рогачев е изряден данъкоплатец

  16.01.2022 10:16             
НАП след проверката:  Йордан Рогачев е изряден данъкоплатец

Бившият шеф на областните дирекции на полицията в Пазарджик и Пловдив, и екс шеф на районното управление във Велинград старши комисар Йордан Рогачев е изряден данъкоплатец. Това е констатацията на специалисти от НАП-Велико Търново, които гледаха под лупа доходите и имотите на старши комисар Йордан Рогачев и съпругата му Николета Парахулева -Рогачева за 5 години назад. Проверката започнал буквално минути след като старши комисарят бе освободен от поста на 16 август 2021 г., а той потвърди това за „Знаме“ веднага след сдаването на поста. Същия ден служителка от НАП-Велико Търново позвънила на съпругата му и я уведомила, че започва ревизия. Още тогава Рогачев заяви, че не се притеснява от нищо, и резултатите го потвърждават. Проверката е приключила на 10 януари.

Да припомним, че през юли 2019 г. роденият в Стрелча Йордан Рогачев бе назначен за директор на Областна дирекция на МВР-Пловдив с ранг старши комисар. Той зае стола на Атанас Илков, който пък пое полицията в Кърджали. Към днешна дата Илков е зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция". Миналото лято Рогачев бе отстранен от поста по нареждане на Бойко Рашков. На негово място за няколко месеца начело на Пловдивската полиция застана Петър Тодоров, дългогодишен кадър от системата и началник на Първо районно. Впоследствие Тодоров се издигна до главен секретар на МВР и повери полицията в града под тепетата на Димитър Балев, който пък дойде от системата на БОП.  Под ръководената от Рогачев дирекция се превърна в една от водещите у нас в борбата против престъпността. В периода на неговото управление бе регистрирано най-голямото намаление на броя на ПТП - на загиналите и ранените в сравнителен 5- и 10-годишен период. Рогачев бе в основата на редица кампании и инициативи, насочени към децата и младите шофьори. Бяха задържани голяма част от дилърите на наркотици в района на училищата, в заведенията и на обществени места, бяха разбити множество нелегални фабрики за преработка, производство или складиране на тютюневи изделия без бандерол. Само за няколко дни бяха разбити три добре прикрити нелегални  фабрики в селата Желязно, Цалапица и Калековец. Малките населени места бяха наситени с униформени, което намали значително битовата престъпност.

"Удовлетворен съм от констатацията на НАП. Видя се, че съм спазвал закона и не съм злоупотребявал", коментира лаконично пред "Знаме" бившият полицейски директор.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички