Пазарджик Спорт

Александър Рибников е Спортист на Пазарджик за 2021-а

  17.01.2022 20:54             
Александър Рибников е Спортист на Пазарджик за 2021-а

ПАЗАРДЖИК. Кикбоксьорът на „Спартак Пазарджик 2014“ Александър Рибников е Спортист на 2021 година на Община Пазарджик. Преди минути приключи бляскавата церемония в ДКТ „Константин Величков“. Наставникът на шампиона - Илко Аджов, бе обявен за Треньор номер едно за изминалата година. Втора в анкетата е миналогодишната победителка Гергана Павлова („Бадминтон скуош клуб Пазарджик“), а трети е джудистът на СК „Кодокан 2008“ Борислав Владов… Всички те, както и останалите осем спортисти, бяха приветствани и поздравени от кмета Тодор Попов и от водещите – Александър Иванов и Лазар Вълчев, на фона на атрактивно светлинното шоу и жива музика.

Ето и пълният списък на топдесетката:

1.Александър Рибников, кикбокс, СК „Спартак Пазарджик 2014“

2. Гергана Павлова, бадминтон, БСК Пазарджик

3. Борислав Владов, джудо, СК „Кодокан 2008“

4. Виктория Александрова – Иво Тодоров, спортни танци, СК „Импулс“

5. Михаела Стефанова, фехтовка, СК „Пентатлон“

6. Емил Грозданов, модерен петобой, СК „Шампион 2“

7. Васил Попов, колоездене, СК „Печенеги“

8. Мариан Палев, джудо, СК „Кодокан 2008“

9. Никол Колишева, триатлон, СК „Палашев“

10. Илия Ненов, кикбокс, СК „Спартак Пазарджик 2014“

Александър Рибников има следните успехи:

Държавно първенство:

- първо място – стил К1

- първо място – стил К1

- първо място – лайт контакт

- второ място – пойнт файтин

- второ място – киклайт

- второ място – лоукик

- второ място - лоукик

Европейско първенство Черна Гора

- трето място – стил К1.

Участия във веригите Макс Файт и Профайт, от които има една загуба и една победа

Рибников и треньорът му Илко Аджов бяха поздравени от кмета Тодор Попов и наградени от олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева. През 2021 година спартаковци имат 17 национални титли и са четвърти от 52 кикбокс клуба в страната. 

„Благодаря за поканата на г-н Тодор Попов и на Ренета Камберова за това, че дойдох тук и видях как се прави церемония по награждаването на „Спортист на годината“. Ценете това, което имате, защото, повярвайте ми, на много места нямаме такива условия. Отсега ще давам Пазарджик за пример“, заяви емоционално Ивет Горанова веднага след като поздрави победителя в анкетата и подгласниците му.

Отбор на годината стана шампионът ВК „Хебър.

За спортист на публиката след онлайн гласуване бе определена Никол Колишева (Спортен клуб Палашев – триатлон).

Отбор на годината стана волейболният Хебър, който получи наградата си от олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова.

Спортист на публиката стана Никол Колишена (триатлон,у СК "Палашев").

Водещи на красивото събитие бяха Александър Иванов и Лазар Вълчев, а феерия от светлина и музика изпълни залата.

Стартът на церемонията бе за председателя на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова. “Господин Попов, специални благодарности за всичко, което правите за спорта в нашия град, за начина, по който оценявате, че спортът е здраве и носи гордост. Благодаря на всички спортни клубове и на техните председатели, защото мисля, че успяваме да се сработим много добре. Състезанията продължават да се множат. За миналата година имаме малко над 70 проведени събития, а това е огромен резултат. Благодаря на родителите, защото ако не са те да подкрепят децата си, вероятно в някакъв момент те ще загубят стимул да спортуват. Истината е, че родителите са родители вкъщи, треньорите са родители в залата. Благодаря и на всички хора, които се включват в нашите събития, защото го правим за вас,” каза Рени Камберова.

Кметът Тодор Попов връчи специално изработени букети с цветовете на българския трибагреник на Ивет Горанова, Ерика Зафирова, Стойка Кръстева и Евелина Николова. Последва награждаване на деца до 10 години за високи спортни постижения. А след тях Община Пазарджик раздаде и Специални награди.

Церемонията продължи с награждаване на призьорите в челната десетка, на победителя и неговия треньор, както и на отбор на 2021 година – волейболния Хебър. Наградата получи президентът на клуба Александър Иванов, а капитанът Иван Станев благодари на Община Пазарджик и кмета Тодор Попов, на ръководството на клуба, съотборниците си и на верните фенове, които подкрепят отбора.

Специални награди на Община Пазарджик:

Стефани и Габриела Стоеви (наградата взе треньорът от Бадминтон Скуош клуб Неделчо Кесов) - За втори пореден път двете станаха Европейски шампионки на двойки жени. Пето място на световно първенство двойки жени, девето място на Олимпийските игри в Токио. Трето място от финалния Мастърс двойки жени в Индонезия.

Петър Георгиев (Спортен клуб по адаптиран спорт – шампион) - за изключителен принос в развитието на деца с ментални затруднения. Както и неговите състезатели:

Емил Кондев - завоювал първо място 25м.гръб и второ място 25м. свободен стил на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия

Александър Сърнов - завоювал трето място на 50 м. гръб на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия.

Николай Нинов (Общински шахматен клуб Пазарджик) - за изключителен принос в развитието на шахмата в град Пазарджик. Спечелил първо място на I – ва дъска на отбора от Олимпиада по кореспондентен шах с над 50 държави.

Кристиан Терзийски (СК Мустанг) – най-перспективен състезател, завоювал второ място на зимни финали от 178 състезатели на Държавно първенство по плуване за момчета до 13 години и второ място на летни финали. Той бе награден по желание на звездното жури, като наградата му връчи лично бронзовата медалистка по борба от Токио Евелина Николова.

НАГРАДЕНИ ДЕЦА ЗА ВИСОКИ СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ

1.Александър Дараджански – СКП „ Мустанг“

2.Александър Димов – СК „ Кодокан“

3.Георги Новоместски – СК „ Торнадо“

4.Давид Матевосян – СК „ Борба Пазарджик”

5.Ивана Раднева - СК „ Тонус – спорт“ шотокан карате до

6.Летисия Пиронова – СК „ Диляна“

7.Лъчезар Чакъров – СК „Шампион“

8.Милен Тошкин – СК „ Спартак Пазарджик 2019“

9.Наталия Георгиева – СК „Шампион 2“

10.Радостина Куртакова – СК „ Пентатлон“

11.Симона Моллова – СК „ Диляна Прима“

12.Сияна Мухарова – СК „Шампион 3“

13.Симеон Серев – СК „ Първенец“

14.Юлиан Пачев – СК „ Делфин“

Да припомним, че журито бе в състав – олимпийските шампионки Ивет Горанова (Токио 2021, карате), Стойка Кръстева (Токио 2021, бокс), Ерика Зафирова (Токио 2021, художествена гимнастика), олимпийската вицешампионка Антоанета Костадинова (Токио 2021, спортна стрелба), както бронзовите олимпийски медалистки Евелина Николова (Токио 2021, борба) и Ренета Камберова (Рио де Жанейро 2016, художествена гимнастика).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички