Крими

Полицейският бюлетин на 18 януари 2022 г.

  18.01.2022 12:25             
Полицейският бюлетин на 18 януари 2022 г.

Двама са пострадали при пътно-транспортни произшествия. Първото от тях станало в събота около 21.30ч. в близост до бензиностанция в Пазарджик. 70-годишен пешеходец от областния град решил да пресече пътното платно на необозначено за това място. Точно тогава той бил блъснат от преминаващ лек автомобил, чийто водач не спрял, а продължил по пътя си и напуснал местопроизшествието. Пострадалият мъж е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака. Било проведено разследване от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, които установили самоличността на шофьора. Оказало се, че това е 24-годишен мъж от панагюрското село Попинци с лек автомобил „Фолксваген“.
Вчера сутринта е регистриран и вторият инцидент. В РУ-Септември бил получен сигнал за блъснат пешеходец в района на 70-ти километър от АМ „Тракия“. На място незабавно пристигнали екипи на сектор „Пътна полиция“ и линейка. Униформените установили, че 66-годишен асеновградчанин управлявайки по аутобана „Тойота“-та си блъснал движещият се по платното млад мъж. Малко по-късно се оказало, че пострадалият е 37-годишен жител на софийското село Чепинци. Той е транспортиран и настанен в областната болница в различни фрактури и наранявания, но без опасност за живота. На мястото е извършен оглед образувано е досъдебно производство.

 

Трима извършители на кражби са задържани от служители на полицейския участък в Белово и полицейското управление във Велинград. Вчера в участъка в Белово била получена информация за извършена кражба от землището на село Аканджиево. Неизвестен успял да отмъкне 12 метални тръби, всяка с дължина от 2 метра и диаметър от 1 метър. В резултат на извършеното разследване „по горещи следи“ местните полицаи установили, че автори на посегателството са 45-годишен мъж от Септември и негов 34-годишен авер от същия град. „Дуото“ е задържано за срок от 24 часа. Вчера по обед автопатрул при РУ-Велинград извършил проверка на каруца, управлявана от 15-годишен батачанин. В нея униформените открили метален капак от водосъбирателна шахта, собственост на общинско дружество. По случая се води преписка.

 

Криминалисти от РУ-Панагюрище заловиха млад мъж с наркотици. Вчера в района на автогарата в средногорския град криминалисти от местното полицейско управление засекли 36-годишен панагюрец. Последвала проверка, при която у него била открита суха зелена листна маса. След направения наркотест тя реагирала положително на канабис. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа.

 

Криминалисти от РУ-Пещера задържаха непълнолетен извършил противозаконно отнемане на лек автомобил и предизвикал пътен инцидент с него. През миналата седмица в РУ-Пещера бил получен сигнал за леко пътно-транспортно произшествие на една от улиците в града. Пристигайки на мястото органите на реда установили, че катастрофиралото возило е собственост на 52-годишна жителка на Пещера. То било противозаконно отнето от неизвестен автоапаш, който след катастрофата избягал. С разплитането на случая се заели криминалисти от полицейското управление в родопския град. След  седмица усърдна работа те установили, че извършител на деянието е 17-годишен тийнейджър от Пещера. С него работи инспектор „Детска педагогическа стая“, образувано е досъдебно производство.          

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички