Пазарджик

Ръст в раждаемостта в МБАЛ-Пазарджик

  21.01.2022 16:07             
Ръст в раждаемостта в МБАЛ-Пазарджик

ПАЗАРДЖИК. Шест бебета се родиха в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Деня на родилната помощ. От началото на 2022 година в отделението на бял свят са се появили 32 новородени, от които 19 момчета и 13 момичета. 600 са бебетата, родени в МБАЛ-Пазарджик през 2021г. От тях 309 са момченца, а 291 са момиченцата.

Отделението по Акушерство и гинекология отбеляза професионалния си празник със скромно тържество. Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужиха енорийския свещеник отец Димитър Христев и отец Стефан Йорданов. В празничния ритуал „миене на ръце“ се включи 33-годишната родилка Анета Прокопова, която само преди ден роди своята дъщеричка Йоанна. Тя символично изми ръцете на началника на АГ отделението д-р Илиян Траянов и старшата акушерка Стефка Танева. В ритуала се включи и операционната акушерка Виолета Петрова, която беше избрана за Акушерка на 2021година. Много здраве и още по-големи професионални успехи и пожела старшата акушерка Стефка Танева. Лесно да се раждат бебетата през 2022г си пожела началникът на отделението д-р Илиян Траянов. „АГО на МБАЛ-Пазарджик бележи ръст в раждаемостта, което е най-точният критерий за добрата работа и за доверието на пациентите“, отбеляза д-р Траянов. Той пожела на всички работещи в АГО и Неонатологично отделение здраве в семействата, защото това е най-важното и да продължават да са все така отдадени на работата и професията, която е много тежка.

„Когато се работи със сърце работата не само, че не натоварва, но и носи много позитивни емоции, които ние всеки ден изпитваме с раждането на нов живот. Бъдете здрави, бъдете благословени и нека тази година да е по-спокойна и по-успешна за всички в цялата болница“, пожела още д-р Илиян Траянов.

Началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова също поздрави всички колеги от двете отделения. Тя благодари и на всички майки, които са избрали да родят своите деца в МБАЛ-Пазарджик. Д-р Пиронова обеща да продължават да се грижат с много обич и все така добре за новородените. Най-малкото бебе родено и спасено от екипите на двете отделения е Исус, който се ражда на 6 октомври 2021г. в 26-та гестационна седмица и тежи при раждането си едва 850 гр. За него в Неонатологично отделение се борят в продължение на 2 месеца.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов определи 21 януари като ден на новия живот. Той подчерта, че резултатите на Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологично отделение говорят за това, че областната болница в Пазарджик заема водещо място не само в област Пазарджик, но и в страната. „Стараем се да закупуваме все по-нова апаратура и привличаме нови специалисти. Благодаря Ви за вашата работа. Пожелавам Ви повече здрави бебета. Бъдете здрави и амбициозни и продължавайте да носите радост на много семейства“, каза в приветствието си д-р Темнилов.

Кметът Тодор Попов, който беше гост на тържеството заяви, че иска да засвидетелства своето уважение към всички, които работят в двете отделения.

„Вие сте хората, които с труда си правите едно от най-важните неща да помагате в божието чудо-даването на живот. Да си пожелаем тази година всички предизвикателства, свързани със зарази и болести да отшумят. Пожелавам Ви да се радвате на живота, да сте здрави и да бъдем малко по-добри всеки ден, не само на празниците. Постигнатите от вас резултати са повод за гордост“, допълни кметът Тодор Попов.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички