Четвъртък, 23 Юни 2022
 
Пазарджик

И учениците от Спортното училище помагат на Украйна

  24.03.2022 15:06             
И учениците от Спортното училище помагат на Украйна

ПАЗАРДЖИК. Раници, одеяла, хигиенни и санитарни материали, вещи от първа необходимост, памперси..... Кашони, пълни с най-необходимите вещи, събраха децата от Спортното училище. Всичко това е предназначено за децата от българските неделни училища в Украйна. Така Спортното училище се включва в инициативата на Министерството на образованието „Деца помагат на деца“. В продължение на няколко дни помощите бяха събирани по класове и днес бяха предадени на БЧК, с чиято подкрепа се провежда кампанията.

В Украйна работят 63 неделни училища. По данни от началото на годината в тях учат над 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област. За тях учениците от Спортното училище изпращат сапуни, шампоани, бинтове, ръкавици, кибрити и свещи, фенерчета, учебни пособия, раници, одеяла, памперси за най-малките деца от българските семейства – всичко, което от самите неделни училища в Украйна са заявили като необходимо.

Впоследствие пакетите ще бъдат транспортирани от БЧК до границата на Украйна и приети от местния Червен кръст. Разпределянето за нуждаещите се ще поемат 12 организации на българи в засегнатата от войната държава.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички