Регионът

Страхотии, багри и традиция на Третия кукерски фестивал “Дервиши Варвара“

  04.04.2022 14:54             
Страхотии, багри и традиция на Третия кукерски фестивал “Дервиши Варвара“

Ще направим нужното през тази година варварци да имат ново читалище, обеща кметът Васка Рачева

ВАРВАРА. С много настроение, с танци и музика, родолюбиви чувства и с най-разнообразни впечатляващи страховити маски и костюми премина Третия кукерски фестивал „Дервиши Варвара“ в септемврийското село. На стадиона дефилираха и представиха ритуал по гонене на злото кукерски и сурвакарски групи и колективи от градовете Средец и Раковски, и селата Горна Василица, Столетово, Широка лъка, Войнягово, село Пещера, Бачево, Тъжа, Горно и Долно Сахране, Садовик, нашите Калугерово, Семчиново и, разбира се, домакините от кукерска група „Дервиши Варвара“.

Общинският кмет Васка Рачева и кметове от община Септември уважиха домакините на събитието - кметът на с. Варвара Димитър Деянов и ръководството на НЧ "Селска пробуда 1927".

„Народните обичаи и традициите представляват културно-историческото и общественото развитие на всяко населено място. През годините назад варварци предават на бъдещите поколения знанията за живота на своите предци. Така във всяка къща младото поколение се възпитава да съхранява и пази традициите. Именно за това, ние от общинското ръководство ще направим необходимото през тази година жителите на село Варвара да имат напълно обновена читалищна сграда“, коментира по този повод на профила си във Фейсбук кметът на Община Септември Васка Рачева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички