Крими

Крадци мъже и жени, бащи и синове – вкупом в ареста

  15.04.2022 11:38             
Крадци мъже и жени, бащи и синове – вкупом в ареста

Няколко кражби са разкрити от криминалистите. Извършители на дръзко посегателство на чужда собственост са заловени в резултат на бърза и адекватна работа на служители от полицейското управление в Пещера, участъка в Батак и със съдействието на колегите им от РУ-Велинград.

Снощи в полицейското управление в Пещера се получил сигнал от управител на ведомствена почивна база, намираща се в землището на местността «Дъното» край язовир Батак. Той информирал органите на реда, че неизвестни са проникнали в сградата. Била извършена кражба на метални врати, електрически проводници, няколко легла, плотове от готварски печки и бойлер. Незабавно са проведени заградителни действия, в които се включили екипи на РУ-Пещера, полицейския участък в Батак и колегите им от РУ-Велинград. Така в резултат на бързата реакция били спипани 47-годишен ракитовец, 44-годишна жена, с която той живеел, 30-годишен мъж от село Дорково и 20-годишен от Батак. Те превозвали откраднатите вещи с помощта на микробус «Ивеко» и джип „ Ленд Ровър“. Четиримата имат криминални прояви и са известни на органите на реда. Апашите са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В резултат на целенасочена работа криминалисти от РУ-Пазарджик установиха баща и син извършили множество кражби от търговски обекти. През месец март в полицейското управление в Пазарджик били получени сигнали за кражби от различни хранителни магазини и хипермаркети в областния град. Интересът на апашите бил насочен към маркови питиета и месни хранителни продукти. Не след дълго благодарение на усърдната работа на служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик били установени извършителите. Оказало се, че това са 51-годишен мъж и 32-годишния му син, и двамата от Пазарджик. Те са криминално проявени, познати са на органите на реда, като извършители на кражби. Установени и документирани до момента са пет кражби от търговски обекти. „Дуото“ е задържано в ареста за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Трима извършили кражби на мобилни телефони са установени от служители на полицейските управления във Велинград и Пазарджик. В сряда бил получен сигнал в РУ-Велинград от местна игрална зала. Около обед апаш отмъкнал смартфона на 65-годишна жителка на Батак. При проведеното разследване полицаите от курортния град установили, че автори на посегателството са 40-годишен мъж и 37-годишна жена от велинградския квартал „Анезица“. Телефонът е предаден доброволно от тях. В средата на март в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от управител на магазин за мобилни телефони и услуги. Ловък апаш успял за да задигне оттам скъп смартфон на стойност от близо 1000 лева. Екипи от сектор „Криминална полиция“ при районното управление в областния град предприели разследване и след близо месец стигнали до самоличността на извършителя. Станало ясно, че това е 43-годишен пазарджиклия. Устройството е върнато обратно на собственика му. По случая е образувана преписка, уточняват от пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик.      

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички