Регионът

Ето кои са наградените и големият победител в конкурса на „Биовет“ АД за най-добре зацветен двор

  16.04.2022 18:21             
 Ето кои са наградените и големият победител в конкурса на „Биовет“ АД за най-добре зацветен двор

Голямата победителка в конкурса за най-добре зацветен двор е Анастасия Млечкова от Пещера, надпреварата бе организирана от "Биовет" АД и днес бяха обявени имената на наградените. Втора е Атанаска Николова, а на трета позиция се класира Росица Батаклиева от Радилово.

Изборът на читателите на фейсбук страницата на "Биовет" АД е Елена Гюзелева, която събра най-голям брой харесвания. А поощрителна награда получи Георги Коруджийски, който спечели сърцата на журито със своите 500 разноцветни лалета.

Наградите бяха връчени по време на втория фестивален ден от "Пъстроцветна Пещера" от изпълнителния директор Ангел Желязков.

"Инициативата е много хубава, радвам се, че участвах и не очаквах награда". - разказа победителката Анастасия Млечкова. "Всички дворове бяха хубави по своему, но журито избра да награди тези, които бяха с най-много цветя, тъй като празникът и конкурсът са посветени на пролетните празници Лазаровден и Цветница." - заяви Ангел Желязков.

Той поясни, че конкурсът и фестивалът ще се превърнат в традиция, която винаги ще среща подкрепата на "Биовет" АД. Ангел Желязков благодари на кмета Йордан Младенов за съвместната организация на фестивала, а особени адмирации заслужиха малките танцьори от Центъра за планиране на личностното развие - ОДК Пещера и техните ръководители, отбеляза Ангел Желязков.

Те направиха този ден незабравим за многолюдната публика, която аплодираше всяко изпълнение на децата, а те предложиха пъстра палитра от танци, възстановка на обичая "Лазаруване", ревю на народни носии от всички фолклорни области на страната, както и много емоции с кръшните хора, на които можеше да се хване всеки присъстващ.

„За мен е истинско удоволствие в този хубав пролетен ден да бъдем заедно с вас, щастлив съм, че в този пролетен ден се събрахме, за да поставим началото на една добра традиция, която ще направи настроението ни още по-празнично. В обща среща с ръководството на „Биовет“ решихме, че това ще бъде един хубав начин за стартиране на пролетните празници на града, като поехме ангажимента съвместно да организираме инициативата, а и в бъдеще да се събираме тук на Лазаровден и Цветница, желая ви светли и весели празници, бъдете здрави!“ – каза в приветственото си слово кметът Йордан Младенов.

"Уважаеми г-н Младенов, общинска администрация и граждани на община, и град Пещера, радвам се, че "Биовет" АД е част от този празник, ние искаме като социално отговорна компания да помагаме на града, да подаваме ръка за различни инициативи, на ниво община и индивидуални инициативи, както го правим години наред. Да възстановяваме традиции и да създаваме нови традиции и празници. Това, което искаме и направихме вчера и днес е това да се превърне в традиционен празник, в навечерието на Цветница и Великден. Весели празници и от мен!" - заяви изпълнителният директор на "Биовет" АД - Ангел Желязков.

"Фестивалът е много хубав, трябва да го има и през следващите години, хората са доволни не само от програмата, която е перфектна, то и от това, че могат да си купят цветя за градините. " - каза пещерката Надежда Михайлова, която току що си беше взела карамфили за градината.

ЗА ФЕСТИВАЛА

Фестивалът "Пъстроцеветна Пещера" стартира вчера с изпълненията на мажоретен състав "Перистера" към ОДК - Пещера. В програмата взеха участие изпълнителките на фолклорна група "Капитанка" от с. Капитан Димитриево, танцови състави и индивидуали изпълнители от ЦПЛР ОДК - Пещера, както и фолклорният ансамбъл "Марица" към СУ"Св.св. Кирил и Методий" - гр. Пловдив, с ръководители Боян Алексиев и Миглена Ценова.

Днешният ден бе изцяло озарен от възпитаниците на Руса Каврошилова. Старт отново дадоха мажоретките, последвани от фолклорна група "Пещерчета", вокална формация "Шарения", танцов състав "Здравец". Чухме и индивидуалните изпълнения на ангелогласната Руса Каврошилова, Илиян Сандрев, Теодора Ненкова, Мира Душева, Лилия Линова, Добромира Банкова, Мариян Кабаков, Емилия Башева.

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички