Регионът

Доброволци и кмет ще правят китно Черногорово

  04.05.2022 06:31             
Доброволци и кмет ще правят китно Черногорово

Другата цел е да научим децата да поддържат построеното от тях, казва Димитър Вринчев

Кметството в Черногорово единствено в община Пазарджик засега спечели проект в конкурса "Обичам природата, и аз участвам" на МОСВ и ПУДООС в кампанията „Чиста околна среда 2022”. Средствата в размер на 15 хиляди лева са осигурени от екоминистерството. „Знаме” писа за предвидените парк за отдих с детска площадка, стрийт фитнес, пейки, кошчета и много дръвчета, които ще разкрасят центъра на Черногорово.

Още по-хубавото е, че в селото хората са се обединили и помагат за реализацията на идеите, обяснява кметът Димитър Вринчев. Предстои скорошното подписване на договора между ведомството и кметството и след осигуряването авансово на половината от сумата (7500 лева), започва реализацията на екозадачата. Строителните дейности са поверени на брациговската фирма „Братя Пашкулеви”.

- Проектът предвижда

облагородяване на малка част от огромния селски парк

– пояснява кметът Вринчев. – Там ще се разположи детска площадка с всички необходими съоръжения за мъниците. За по-големите каки и батковци са предвидени спортни съоръжения, фитнес на открито и други. Около тях ще се поставят пейки за отдих и кошчета за смет.

Намерението е добрата зелена идея да продължи всяка поредна година и в други райони на парка, надява се кметът. Така зелената площ ще стане привлекателно място за жителите и гостите на Черногорово – едно от големите села в общината.

Другата цел на проекта е да научим децата, не само да ползват построеното за тях, но и

да го поддържат и пазят като свое

Полагаме усилия условията в селото да се подобряват. Обновяването на стадиона скоро ще приключи. Интересни са заниманията на учениците в интернет залата, оборудвана по проект в читалището. Образованието, спортът и чистота са моите приоритети като кмет. Имам подкрепата на черногоровци, имаме си взаимно доверие. И вярвам, че ще направим селото по-добро място за живеене, категоричен е Димитър Вринчев. Той благодари за подкрепата на доброволците, сред които има и много млади хора.

Миналата година доброволците и кметът засадиха над 200 дръвчета на различни места, включително и на мястото на нерегламентирано сметище, почистено преди това с децата от ромската махала.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички