Регионът

В Стрелча започна обучение по предприемачество

  05.05.2022 06:25             
В Стрелча започна обучение по предприемачество

Накрая най-добрият бизнес план ще получи начален капитал от „Асарел-Медет“ АД

На 3 май, от 18.30 часа, на официална церемония кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов даде старт на обучение по предприемачество, организирано от Индустриален клъстер Средногорие в партньорство с Община Стрелча, „Асарел-Медет” АД, съвместно с Фондация „Америка за България“ по програма “Бизнес академия за стартиращи предприемачи''/BASE/.

Заради благоприятните предпоставки за развитие на бизнес, Стрелча бе предпочетена като домакин за провеждане на обучение за стартиращи предприемачи, в което се включиха амбициозни и мотивирани хора от града, Копривщица и Панагюрище.

По време на 12-седмичния курс участниците ще придобият не само знания и умения как да развият свой собствен малък бизнес, но и ще разработят конкретен бизнес план. В благородна надпревара най-добрият ще получи парична награда, осигурена от „Асарел-Медет” АД, която ще бъде началният капитал за стартиране на идеята.

В приветствието си кметът инж. Павлов благодари на участници и организатори и увери присъстващите, че за ръководството на Община Стрелча подкрепата за частния бизнес и стопанската инициатива на гражданите е основен приоритет. Той изрази задоволството си, че в курса се включват участници от най-близките на Стрелча градове, което е сигурен знак за съвместните усилия за развитието на региона.

На официалното откриване гости присъстваха инж. Николай Минков – управител на Индустриален клъстер Средногорие, Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ към „Асарел-Медет” АД, Надя Захариева – директор „Бизнес развитие“ към Фондация „Америка за България“, а първи лектор бе Станимира Георгиева, предприемач и собственик на „Шоколадова къща – Станимира“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички