Пазарджик

БЧК направи ”Празник на доброто и съпричастността” с български и украински деца (Снимки)

  10.05.2022 14:18             
БЧК направи ”Празник на доброто и съпричастността” с български и украински деца (Снимки)

ПАЗАРДЖИК. Днес в Центъра за настаняване от семеен тип на БЧК – Пазарджик бе отбелязан Международният ден на Червения кръст и Червения полумесец. Празникът се проведе под мотото „Празник на доброто и съпричастността“. бе уважен от много доброволци на БЧК, от представители на партньорски организации, от областния управител Андрей Гечев, от Община Пазарджик и от украински деца с техните придружители (в момента в Центъра са настанени заедно с майките си).

С поздрав към присъстващите се обърнаха и областният председател на БЧК Димитър Петков, директорът инж. Живко Дишков, и партньори, както и кметът на Пазарджик Тодор Попов, който в поздравителен адрес изказа благодарност за безвъзмездния труд на доброволците от организациите на БЧК и пожела успешната дейност да продължи и в бъдеще. Домакините припомниха значението на организацията през годините на нейното съществуване и бе изтъкнат най-големият й капитал – младите доброволци от Младежкия червен кръст.

Българският Червен кръст вече 144 години изпълнява своя хуманитарен мандат и своята спомагателна роля в помощ на държавата, закриля и подпомага уязвими групи граждани, като опазва тяхното достойнство. И в това трудно за целия свят време за пореден път БЧК с цялата си мощ, мобилизирайки целия си ресурс – човешки и материален застана рамо до рамо с институциите. Благодарение на съпричастността, човеколюбието и благородството на българското общество и сега продължаваме мащабната кампания в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна. Това е поредният хуманен акт пред лицето на страданието, а успехът на кампанията е доказателство за наличието на висока социална отговорност и на съпричастност у българина, на доверие към Българския Червен кръст.

Към присъстващите посланията на БЧК бяха оповестени и от децата, настанени в Центъра, а впечатляващи бяха и изпълненията на деца от средното училище по изкуствата в Пазарджик СУ“Георги Брегов“.

Сградата на Центъра в Пазарджик работи от 2003 г. насам тя е създадена с помощта на Ротари клубове в Пазарджик, България, Хамелн – Пирмонт, Германия и САЩ.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички