Четвъртък, 13 Oct 2022
 
Други

Пощите: Има достатъчно средства за изплащането на пенсиите в пощенските станции

  12.05.2022 15:16             
Пощите: Има достатъчно средства за изплащането на пенсиите в пощенските станции

В пощенските станции в страната има достатъчно средства за изплащане на пенсии, категоричен е главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис.

С цел създаване на напрежение у пенсионерите, в медийното пространство излизат фалшиви публикации, че в „Български пощи“ няма достатъчно пари за изплащане на пенсии. Това създава притеснение у хората и води до образуването на големи опашки пред пощенските офиси в сутрешните часове.

Паричните потоци, предназначени за изплащането на пенсиите на гражданите, са гарантирани от държавата. Средствата се получават в отделни банкови сметки на „Български пощи“, които са със специално предназначение, чрез преводи от Националния осигурителен институт. Този процес няма връзка с хакерската атака срещу „Български пощи“.

Богдан Теофанидис отново призовава пенсионерите да посещават пощенските станции и в следобедните часове, когато традиционно има по-малко клиенти.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички