Пазарджик

В I ОУ ”Св Климент Охридски”: Красота и финес с еко ревю от отпадъчни материали

  17.05.2022 07:39             
В I ОУ ”Св Климент Охридски”: Красота и финес с еко ревю от отпадъчни материали

ПАЗАРДЖИК. Може ли училищен двор да се превърне в арена на модно ревю с костюми от отпадъчни материали, изработени с много фантазия и изобретателност. Може. Учениците от IОУ „Свети Климент Охридски“, мами, татковци претвориха на дело идеята на училищния психолог Ваня Ангелова с креативност, красота и изящество.

По червения килим учениците дефилираха, пременени в красиви тоалети от найлонови торбички, чували, вестници, салфетки. Имаше и „рицари“ в доспехи от стари кашони и капачки. Под такта на музиката, с грейнали от щастие лица, децата гордо и със самочувствие показаха своите тоалети. Малките манекени, облечени в оригинални костюми, се чувстваха като истински звезди.

„Избрахме да направим еко ревю, за да покажем по атрактивен начин как чрез изкуството отпадъците могат да се превърнат в изящни дрехи и различни творения. Хармонията и красотата в Майката природа пресъздадоха нашите малки манекени, чрез феерията от цветове и своите усмивки! Провокирани от идеята да вдъхнат втори живот на пъстрите найлонови торбички, кашони, фолио и други предмети, които ни служат в бита, родителите проявиха завидни творчески умения и създадоха невероятни костюми, с които децата дефилираха. Повторното използване на отпадъци за създаване на нещо ново, интересно и забавно, помага на децата да погледнат по друг начин на заобикалящия ни свят”, коментира Ваня Ангелова. Тя е убедена, че еко заниманията възпитават у тях чувство за отговорност към природата и естетика.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички