Регионът

Президентшата и съпруги на дипломати – на фолклорния фестивал „Костандово 2022“

  20.05.2022 17:27             
Президентшата и съпруги на дипломати – на фолклорния фестивал „Костандово 2022“

След 2-годишно прекъсване заради пандемията на ход е 25-ият юбилеен фолклорен фестивал "Костандово 2022", който ще продължи до 22 май. Кметството и местното читалище "Просвета - 1919" са организатори на дългоочакваната проява, която тази година ще събере повече от

800 участници

Това съобщи кметът на града Валентин Вигнев пред „Знаме”, а Пламен Киселов, секретар на читалището, допълва:

- Фестивалната програма започва в 17.30 часа в петък с участие на групи от общините Ракитово и Велинград. Откриването ще е в 20.30 часа. Поканени са доста официални гости. Очакваме депутати, представители на Областната управа, кметове на населени места в общините Ракитово, Сърница, Велинград и Пещера. Първата вечер ще е концертът на "Роял Бенд" от Благоевград с певица Гинче Вълчева.

По 26 фолклорни състава ще се изявяват и в съботния, и в неделния ден

Започват в 10.30 часа и продължават до след 19 часа. Съботната вечер ще завърши с изпълнения на "Пиринското тройче" с ръководител Йордан Николов, заедно с ансамбъл "Гайтан", а в неделя ще е концертът на "Джони Бенд" от Костандово.  Към 22 часа пък ще има тържествена заря.

В състава на журито влизат академик Крум Георгиев от "Общество за фолклор",  Галя Асенова от телевизия "Скат", маестро Иванка Паунова, диригент на хора в ансамбъл "Пазарджик" и маестро Никола Янев-Чоли, известен музикален педагог от Ракитово.

За всички участници във фолклорното събитие ще има

плакети и грамоти

Подсигурили сме и храна.

Сред гостите на форума в събота ще са и съпругите на дипломатите, водени от съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева. Същия ден те ще се на посещение на килимарски цех в Костандово.

В петък и събота пък, паралелно с фестивала, Костандово ще е домакин и на читалищен семинар, организиран от РЕКИЦ-Пазарджик.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички