Понеделник, 22 Авг 2022
 
Пазарджик

Тържествен концерт в Спортното училище по повод 24 май

  23.05.2022 16:19             
Тържествен концерт в Спортното училище по повод 24 май

С тържествен концерт под надслов “На учителя – с любов!” учениците от Спортното училище в Пазарджик отбелязаха най-светлия български празник – празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Песни, стихове, народни танци и изпълнения на младите гимнастички – в програмата се включиха ученици от всички класове. Талант, красота, знания и признателност към първоучителите – такава беше атмосферата днес в Спортното училище. С това младите спортисти показаха, че почитат знанието и просветата и че са признателни на своите учители.

Специални гости на празника в Спортното училище бяха представители на  Лайънс клуб – Пазарджик. По тяхна инициатива е учредена награда за ученици с отличен успех и високи спортни постижения. Наградата се връчва тази година за първи път в Спортното училище на десетокласника Слави Кофов. Той получи стипендия от 1000 лева. Председателят на мъжкия Лайънс клуб Николай Бараков пожела на всички ученици успехи и увери, че те ще подкрепят и в бъдеще ученолюбиви и талантливи младежи. 

Още 16 ученици от Спортно училище получиха грамоти и парични награди с общ размер 1000 лева. Отличените бяха избрани по три критерия – отличен успех, недопускане на отсъствия и високи спортни постижения. Наградите връчи лично директорът на Спортното училище Георги Георгиев.        

Празникът на буквите е специална дата за всички нас. И без значение къде се намира, човек трябва да пази спомена от жизнерадостната атмосфера в този светъл майски ден. Така директорът на Спортното училище поздрави учениците и учителите и пожела на всички дръзновение и смелост да осъществят и най-смелите си мечти.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички