Други Регионът

Кметът Никола Белишки: Да ни е честит празника на Словото, Духа и Културата!

  24.05.2022 07:24             
Кметът Никола Белишки: Да ни е честит празника на Словото, Духа и Културата!

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ, 

ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,

ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Най-сърдечно ви поздравявам с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май!

Честването на този светъл празник отразява жаждата на българина за просвета и наука, за национално самоопределение и културно възмогване. На тази дата ние се обединяваме около езика, писмеността и увереността ни като народ, дал своя принос за градежа на европейската цивилизация, защото „…и ний сме дали нещо на света, на вси славяни книга да четат”.

Нека да е честит празника на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата за съхранението на българската ни идентичност! Да бъде свято името и делото на солунските просветители Св. Св. Кирил и Методий и на техните последователи!

Поклон пред всички Вас – скъпи наши съвременни просветители, пред  усилията и стремежа Ви да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност! Пожелавам на всички Вас здраве, нестихваща вяра в духовните ценности и стремеж към нови знания и върхове!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НА МНОГАЯ ЛЕТА!

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички