Понеделник, 04 Юли 2022
 
Други

Цяла нощ гасиха големия пожар, вече е потушен (снимки)

  24.05.2022 09:33             
Цяла нощ гасиха големия пожар, вече е потушен (снимки)

ПАЗАРДЖИК. Вече почти напълно е загасен пожарът в откритата площадка за метални отпадъци - на изхода от Пазарджик по посока за Пещера (бившата база на Вторични суровини, при надлеза към Главиница, сега собственост на частна фирма). Както областният вестник писа, в гасенето участваха десет противопожарни екипа, а от вчера до тази сутрин на мястото бе и директорът на областната дирекция  ПБЗН старши комисар Ангел Ангелов.

Още снощи пожарът е локализиран - изцяло е спряно разпространението му, а към 7 часа рано тази сутрин почти напълно е изгасен, съобщи говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. В момента има само няколко противопожарни автомобила, които с помощта на багер гасят локални огнища. Цяла нощ продължаваха гасителните действия съвместно с екипи от Пловдив – дори противопожарен автомобил от Карлово.-

След като изцяло бъде загасен пожарът, ще се прецени дали да се направи оглед за евентуалната причина за пожара и нанесените щети от огнената стихия.

Няма опасност нито за хората, живеещи наблизо, нито за работещите на съседните промишлени площадки. Експерти от РИОСВ-Пазарджик на място са взели проби за замърсяването на въздуха. Резултатите ще бъдат оповестени допълнително.

Да припомним, че пожарът възникна вчера следобед около 16,30 часа. „Знаме“ писа, че първоначално 4 екипа гасиха огъня - по един от Пазарджик, Белово, Пещера и Панагюрище, а впоследствие се включиха и екипи от Пловдив.

(Зн)


Свързани