Други

Отново „Пролетен салон“ в галерия „Машев“

  28.05.2022 07:21             
Отново „Пролетен салон“ в галерия „Машев“

Трима художници – с отличия за творбите си

ПАЗАРДЖИК. Обновената зала на галерия „Георги Машев“ за пореден път приюти изложбата „Пролетен салон“. В експозицията 25 художници представят 52 творби – живопис, рисунка, акварел, керамика и скулптура.

Авторите на най-добрите произведения на изкуството получиха награда – парична премия, осигурена от Общината. Отличието заслужиха Александра Кисовска, Петя Стойнова и Благовест Краев.

- Изложбата „Пролетен салон“ по традиция се открива преди честването на Празника на Пазарджик – 21 май и Празника на буквите – 24 май, поясни Маргарита Иванова, председателка на Дружеството на пазарджишките художници. - От картините лъха пролетното настроение и енергия на авторите с вижданията им за новаторски търсения и възприятия в изкуството.

В платната на Константин Анастасов, Стоян Димитров и Маргарита Иванова мислено се усеща ароматът на пъстрите цветя. Погледа привличат и прекрасните пейзажи на Петя Стойнова, Илия Тончев, Манол Панчовски и на Петър Момчилов в стила му хиперреализъм. Впечатляват и декоративните композиции на Марин Маринов и Димитър Маламски. Фигуралните композиции намират място в картините на Александра Кисовска, Благовест Краев, Светлана Гагова. Скулптурното изкуство – малка пластика е представено от Петко Спиридонов.

Всяка друга творба в „Пролетен салон“ носи емоционалното и естетическото си присъствие в художествената зала.

Изложбата може да се види до 9 юни.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички