Регионът

Кандидатът на БСП за кмет на Ракитово е Веска Андонова

  28.05.2022 15:56             
Кандидатът на БСП за кмет на Ракитово е Веска Андонова

Веска Андонова е кандидатът за кмет на БСП за предстоящите на 3 юли частични местни избори в община Ракитово.

„Община Ракитово има нужда от стабилно управление. В ситуация на криза, очите на хората са обърнати към Общината и кмета. Трябва да се гарантира добро ниво на социалните услуги и да има много добър диалог с местните фирми, за да се прави повече метната власт за работодателите в тази нелека среда.“, каза Андонова. Като учител тя е наясно с изтичането на малкото подготвена работна ръка от предимно млади хора към по-големите икономически центрове. Според БСП бъдеща задача на местната власт ще е да се засилят исканията към централната власт за решаване на отдавна наболели проблеми като ремонт пътищата между населените места, които са част от Републиканската пътна мрежа.

Драгомир Стойнев, народен представител от Пазарджишка област и зам.-председател на ПГ на БСП за България, подкрепи Веска Андонова и подчерта, че е готов на много интензивен разговор за подкрепа на Община Ракитово. Според него освен инфраструктурата, трябва да се мисли дългосрочно заедно с местната власт за управлението на минералната вода в общината и популяризирането й като туристическа дестинация.

Запазване на цената на водата в Ракитово е част от голямата тема за управлението на ВиК-сектора на Областно и общинско ниво и разговорите по нея ще продължат и след изборите, заявиха от БСП. Няма да има отстъпление от Решението на Общинския съвет ВиК-оператор да бъде местно дружество.

Коа е Веска Андонова?

Андонова е председател на Общински съвет на БСП в Ракитово и дългогодишен член на партията на социалистите. Повече от 20 години тя работи като старши учител по икономика и предприемачество в СООУ „Христо Смирненски“ и ИСУ „Свети Климент Охридски“ в гр. Ракитово. Тя е инженер с Магистърска степен по технически науки със специалност „Изчислителна техника“ от Технически университет „Ангел Кънчев“, Русе. Магистър от Икономически университет Варна със специалност „Счетоводство на предприятието“. Получава отново от Русенския технически университет педагогическа правоспособност по технически и икономически дисциплини.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички