Други

След две години отново „Ха, надпей ме!“

  29.05.2022 07:18             
След две години отново „Ха, надпей ме!“
Състав „Аленче“ от село Левски

ЛЕВСКИ. Празникът „Ха, надпей ме!“ ще събере на 4 юни в местното читалище „Христо Ботев – 1927“ певчески състави и индивидуални изпълнители. Пожелалите да участват в музикалното събитие трябва да заявят желанието си до 20 май, съобщи Стоянка Маврова, самодейка в културната институция. Регламентът включва по три песни за ансамбли и групи и по две – бавна и бърза, за индивидуални изпълнители.

„Ха, надпей ме!“ няма конкурсен характер. За най-добре представилите се жури ще определи първо, второ и трето място. Победителите ще получат диплом и медал. Всички останали ще си тръгнат с грамоти за участие.

Предишната певческа проява „С песните на Надка Караджова“ води началото си от 2009 г. и се провежда под патронажа на голямата народна певица, чиито корени са от село Левски. Тогава чрез конкурс са изпълнявани само песни на Надка Караджова и на състава „Славей“, в който тя участва. Победителите са удостоявани и с парична премия. Надка лично присъства на певческото събитие. Присъстващите са слушали нейни изпълнения на песни, повечето от които научени и от леля й Димитринка от селото. Надка участва и в журито за определяне на победителите.

След като певицата – славей си отива от този свят през 2011 г., „С песните на Надка Караджова“ е преименувано на „Ха, надпей ме!“. Пандемията прекъсва провеждането на празника за 2 години – 2019-а и 2020-а, но тази година той продължава.

Организаторите му очакват на 4 юни над 20 състава и индивидуални изпълнители. През изминалите години броят им е надхвърлял числото 30. Идвали са певци чак от Видинско и от други краища на страната. Дано и сега да е така, надяват се работещите в читалище „Христо Ботев – 1927“, което през декември ще чества 95 години от създаването си.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички