Понеделник, 29 Авг 2022
 
Регионът

С 5 кг шаран младият Любомир спечели турнира в памет на Спас Спасов-Журналиста

  30.05.2022 12:14             
С 5 кг шаран младият Любомир спечели турнира в памет на Спас Спасов-Журналиста

ЗВЪНИЧЕВО. С 5-килограмов шаран бе определен победителят в традиционното състезание на плувка на пазарджишките риболовци, членове на СЛРД „Сокол 1893“, проведено на стопанисвания от сдружението водоем "Звъниево лейк".

Турнирът се проведе за 32-и път, като с него по традиция пазарджишките риболовци откриват активния риболовен сезон. Тази година състезанието бе посветено на журналиста Спас Спасов, активен член на СЛРД „Сокол 1893 г.-Пазарджик“ и на неговото ръководство, заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ и кореспондент на сп. „Лов и риболов“ и в. „Наслука“. Спас ни напусна в края на март, като ни остави вълнуващи ловни и риболовни репортажи, включително от състезания на Звъничево, в които бе редовен участник.

Солидният улов бе изваден от младия местен въдичар Любомир Стойчев, за да потвърди, че систематичните зарибявания на баластриерата дават резултат. Няколко дни преди състезанието водоемът бе зарибен с поредна партида – 1 тон малки шаранчета.

Веднага след улавянето му шаранът бе измерен от съдиите и пуснат обратно във водоема, съобщиха от Съюза на ловците и риболовците в България.

За да извади трофейната риба, Стойчев предизвика своя късмет, като бе монтирал повод 0,18 мм на прецизния си такъм. Нито много тънко, нито прекалено дебело, това влакно му позволяваше хем да лови обичайните бабушки, костурчета и слънчеви риби, хем да се надява на успех в случай на удар от бонус риба. „Живея в Звъничево и във всеки възможен момент след работа съм на водоема. Тук се разтоварвам най-добре. Това е втората подобна риба, която улавям с лека линия на плувка, и за късмет ми клъвна точно по време на състезанието. Преди това имам и един 6-килограмов амур“, сподели победителят пред колегите от СЛРБ. Освен с голямата купа, Любомир Стойчев си тръгна с още куп отличия, включително за най-много уловени риби.

При юношите първи се класира Калин Паунов, а при децата най-тежък се оказа уловът на Георги Христосков.

Част от наградите на турнира връчи синът на Журналиста – Василен. Сред участниците в състезанието бе и братът на Спас Спасов – Лъчезар, а неговата дъщеря Мира дори спечели надпреварата при жените. „Вярвам, че Спас ви гледа отнякъде и е щастлив, че всички отново сте заедно, обърна се към участниците в турнира главният редактор на съюзните медии Калин Първанов. Сигурен съм, че дори и „горе“ той е намерил шавари, в които се е спотаил, за да дебне шараните, или се е подслонил под някое дърво в очакване на прелета на гургулиците. На всички пожелавам успешен сезон с вълнуващи моменти, достойни за описание от някой наследник на Спас Спасов“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички