Пазарджик

Весел, шумен и цветен Празник за 1 юни в Комплекса за социални услуги за деца и семейства

  01.06.2022 14:42             
Весел, шумен и цветен Празник за 1 юни в Комплекса за социални услуги за деца и семейства

ПАЗАРДЖИК. С много детска глъчка днес от 10,30 до 13.00 часа в двора на Комплекс за социални услуги за деца и семейства (КСУДС-Пазарджик) се отбеляза 1 юни, Международният ден на детето. Директорът Гергана Спасова не скри вълнението си, че за пръв път от много пандемични месеци екипът на Комплекса е зареден от живия контакт с малчуганите.

Събитието се организира от Консорциум „Алианс за социално развитие”. Участваха деца, потребители на социални услуги в Център за обществена подкрепа /ЦОП/, деца настанени в Център „Спешен прием“ и Звено „Майка и бебе“ към Комплекса,  деца, участващи в групови програми към КСУДС, деца от общността и деца от приемни семейства. Гости на тържеството бяха Радка Кежева - директор на ДСП-Пазарджик и екипът й, Николета Узунова - началник отдел „Закрила на детето”-Пазарджик и екипът й, Светла Стаменова - началник Областен екип „Приемна грижа“ – Пазарджик и др.

Празникът бе открит от Златка Грудева и Тодор Тодоров, представляващи Консорциум „Алианс за социално развитие“ – Пазарджик.

В програмата на Празника участваха деца от: ДЮФА „Елица“, с художествен ръководител Маргарита Караджова; Балетна школа „Марина“, с художествен ръководител Тони Райкова; 3„а“, с класен ръководител Валерия Годжунова и 3“б“ клас, с класен ръководител Калинка Спасова при IОУ „Климент Охридски“ град Пазарджик и Ваня Ангелова - психолог към IОУ “Климент Охридски“ и др. Ръководителите на съставите и класните ръководители на гостуващите класове получиха Благодарствени грамоти от Директорът на КСУДС-Пазарджик Гергана Спасова.

Със специалната подкрепа на екипа, работещ в КСУДС-Пазарджик, децата пяха, танцуваха, оцветяваха, майсторяха различни красотички, подредиха изложба от създадените от тях рисунки и гипсови фигурки, забавляваха се на дартс и спечелиха много играчки. Няколко луди, забавни и умни загадки направиха празника по-забавно изживяване за децата.

За малчуганите бяха открити творчески работилнички:“Сцената е моя дом“, “Пясъчни рисунки-Аз мога“, „Подари любов на всяко дете“, “Прегърни ме“, „Спортни дейности.

По традиция Празникът завърши с българско хоро. По повод рождения ден на Комплекса в небето полетяха 16 цветни балона. Всяко дете получи балон и сладък подарък с логото на КСУДС-Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички