Четвъртък, 01 Сеп 2022
 
Пазарджик

Председател на Административен съд–Пазарджик за един ден по случай 15 години административни съдилища

  01.06.2022 15:50             
Председател на Административен съд–Пазарджик за един ден по случай 15 години административни съдилища

ПАЗАРДЖИК. В днешния 1-ви юни – Международния ден на детето, в Административния съд се проведе инициативата „Председател на Административен съд–Пазарджик за един ден – 15 години административни съдилища“. Гост на съда бе Вили Ликова  - ученичка в XIв клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт – Пазарджик и представител на първия випуск на специалността „Съдебна администрация“. Под ръководството на председателя на съда – госпожа Мариана Шотева, любознателната млада дама влезе за няколко часа в ролята на председател на Административен съд – Пазарджик. Тя се запозна отблизо със служебните задължения на един председател на съд, както и с професията на административния съдия. Проследи пътя на едно дело от подаването на жалбата в служба „Регистратура“, разпределянето на делото чрез програмата за случайно разпределение, обработването на съдебните книжа в съдебното деловодство, разглеждането на делото в открито съдебно заседание, до приключването и архивирането му. Участва в  симулативен съдебен процес  в ролята на съдия-докладчик по данъчно дело, с която роля се справи много убедително.

„Много съм доволна от себе си. Благодаря за предоставената ми възможност. Може би се стъписах от тези толкова много папки”, с усмивка коментира единадесетокласничката от ПГИМ с класен ръководител Севдалина Варгова. В откритата преди 2 години специалност се обучават 25 ученици, а Вили вече е убедена, че иска да облече черната съдийска тога един ден.

„Силно сме впечатлени. Пиша отличен (6)”, с усмивка коментира пред репортер на „Знаме” съдия Шотева представянето на г-ца Ликова в края на работния й  ден като председател. За добре свършената работа, Вили Ликова получи заслужени награди –  грамота "Председател за един ден", флаш памет, тефтер и химикал с лого на съда. Административният ръководител на съда пожела на умното и амбициозно момиче да сбъдне мечтата си да стане съдия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички