Пазарджик

Надзиратели и съдебни полицаи протестират

  03.06.2022 06:22             
Надзиратели и съдебни полицаи протестират

ПАЗАРДЖИК. Днес от 9:00 часа пред сградата на затвора в областния град служители на тъмничното заведение и съдебни полицаи излизат на национален предупредителен протест, съобщиха за „Знаме” от Синдиката на служителите в затворите в България. Служителите на системата на затворите и съдилищата ще проведат протестни демонстрации в 18 града. В протеста ще участват и свободни от изпълнение на задачи служители на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. Те ще преминат под надслов „Продължаваме протеста“ и няма да възпрепятстват по никакъв начин работата на структури и звена в които се провеждат.

Синдикалистите получиха покана за участие в среща същия ден, 3 юни от 14:00 часа в правосъдното министерство. Въпреки това е взето решение, че протестът на надзиратели и съдебни охранители в страната ще се състои, съобщиха от организацията. Синдикатът е взел и решение за непоемане на ангажимент за отмяна на общите протестни действия със Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и готвения съвместен национален протест в София, на 12 юни.

Протестиращите искат поемане на конкретни ангажименти от страна правителството за становище за неотложност от адекватна и предвидима политика по доходите в сектор „Сигурност“, както и гаранции за ефективен социален диалог.

(Зн)


Свързани