Пазарджик

Награди за ученици и учители

  02.06.2022 14:56             
Награди за ученици и учители

ПАЗАРДЖИК. Областният управител Андрей Гечев и зам.-областният управител Петя Цанкова връчиха наградите на най-добре представилите се ученици в първия по рода си Областен ученически конкурс по краснопис за ученици от начален етап на образование. Инициативата е на РУО Пазарджик е се провежда с подкрепата на ПУ „Паисий Хилендарски“ в лицето на неговия зам.-ректор проф. д-р Румяна Танкова, която е родом от Пазарджик и също присъства на тържествената церемония, провела се тази седмица в лапидариума на Регионален исторически музей Пазарджик.

С почетно отличие-грамота „Неофит Рилски“ бяха удостоени учители и директори от област Пазарджик за дългогодишната им цялостна професионално трудова дейност.

С благодарствени грамоти бяха отличени още двама учители, както и народният представител от Пазарджик Ивайло Шотев, за безрезервната им подкрепа и лично участие в инициативата на МОН „Деца помагат на деца“.

РУО отличи учениците от среден курс, класирали се на призови места на Националните олимпиади по БЕЛ и Философия и гражданско образование. Таня Стойнова – ученичка от 11 клас в ЕГ „Бертолт Брехт“, получи специален плакет от МОН за престижното си второ място на Националната олимпиада по БЕЛ.

(Зн)


Свързани