Четвъртък, 18 Авг 2022
 
Пазарджик

Кметът стана „кръстник“ на първокласници от НУ „Васил Друмев“

  02.06.2022 16:54             
Кметът стана „кръстник“ на първокласници от НУ „Васил Друмев“

На най-светлия детски празник-Първи юни в Детския отдел на библиотеката се проведе едно необичайно тържество. Учениците от първи“б“ клас от Начално училище“Васил Друмев“ отбелязаха Деня на детето, празника“Ние вече сме грамотни!“, получиха своите свидетелства за завършен първи клас и официално класът им получи своето име лично от кмета на община Пазарджик Тодор Попов. „Щеревчета 4“ е името на класа, който ни накара всички ние да се почувстваме особено тържествено и да станем свидетели на тяхното празненство. Насладихме се на богатата програма, която включваше драматизации по известни приказки, песни и танци, и още много други изненади, които ни представиха възпитаниците на г-жа Щерева.

Събитието беше уважено освен от кмета Тодор Попов и от директорите на училището и на Регионална библиотека „ Н.Фурнаджиев“ г-жа Илияна Чалъкова и Лъчезар Риков, също така и от родители, учители, приятели на библиотеката. И като на всеки празник, за „Щеревчетата“ също имаше много подаръци, които бяха напълно заслужени, както за представянето им на тържеството, така и за тяхното поведение през цялата година в училище.

Подаръци получиха от кмета на общината Тодор Попов, от директорката на училището г-жа Чалъкова, от родителите и от учителите. Но най-големият подарък им връчи гордата учителка на тези прекрасни първокласници- г-жа Щерева-свидетелствата за завършен първи клас.

На финала на празника на двора пред библиотеката децата пуснаха балони с пожелания. Така завърши нашата прекрасна вечер, от която сме изключително доволни, че именно библиотеката беше избрана за домакин на тази инициатива.

(Зн)


Свързани