Спорт

Номер 1 са домакините от “Кодокан“ и Спортното училище на турнира “Кодокан Оупън“

  11.06.2022 19:18             
Номер 1 са домакините от “Кодокан“ и Спортното училище на турнира “Кодокан Оупън“

ПАЗАРДЖИК. Впечатляващи успехи постигнаха младите джудисти на СК “Кодокан“ и Спортното училище на турнира „Кодокан оупън“ и безапелационно се класираха първи в отборното класиране. 17-то издание на турнира „Кодокан оупън“ се проведе днес в зала „Иван Симеонов“ в областния град. Турнирът е организиран от Спортен клуб „Кодокан“ с подкрепата на Община Пазарджик и БФ Джудо.

В турнира се включиха 361 състезатели от 29 клуба, сред които и един от Гърция, а състезанията се проведоха в четири възрастови групи – 7 г., 9 г., 11 г. и 13 г.

Младите джудисти, водени от бронзовия олимпийски медалист Георги Георгиев, който е и директор на Спортното училище, спечелиха 6 златни отличия, 10 сребърни и 8 бронзови.  Престижните отличия и общ актив от 116 точки поставиха „Кодокан“ начело в класирането. Заслуга за отличното представяне имат всички джудисти от отбора, които са и ученици в Спортното училище, коментира след състезанието Георги Георгиев. Той подчерта, че именно Спортното училище е мястото, където младите спортисти намират възможност за развитие и успешна реализация.

Младите джудисти, водени от бронзовия олимпийски медалист Георги Георгиев, спечелиха 6 златни медала, 10 сребърни и 8 бронзови, като завършиха с актив от 116 точки.

Втори, с 93 точки, се нареди тимът на „Хасково“ със 7 титли, 4 сребърни и 8 бронзови отличия.

С една титла повече – 8, но с по-малко точки - 86, третото място зае „Шампион“. Столичният тим си тръгна с още три сребърни и 5 бронзови медала.

(Зн)

 


Свързани