Четвъртък, 18 Авг 2022
 
Други

Отбелязаха 99 години от смъртта на Александър Стамболийски с възпоменателен земеделски събор

  13.06.2022 16:12             
Отбелязаха 99 години от смъртта на Александър Стамболийски с възпоменателен земеделски събор

Възпоменателен земеделски събор по повод 99 години от гибелта на земеделския лидер и държавник Александър Стамболийски, министър-председател на България в периода 1920-1923 година, се проведе в местността Янини грамади над Славовица, община Септември. Земеделци от цялата страна, симпатизанти и приятели на Земеделския съюз почетоха живота и делото на държавника и водач на земеделското движение в България.

Доклад за Александър Стамболийски изнесе Емил Йончев - зам.-председател и член на ПП на ПП "Обединени земеделци".

От трибуната присъстващите бяха поздравени от народния представител Екатерина Захариева и от областния управител на Пазарджик Андрей Гечев.

„Благодаря на Обединени земеделци, гости и симпатизанти на земеделското движение, които въпреки дъжда днес дойдоха на Янини грамади, за да почетем държавника и реформатора Александър Стамболийски”, заяви Петя Ставрева – председател на земеделската партия.

Гости на земеделския събор бяха още кметът на община Септември Васка Рачева, председателят на Общинския съвет Кирил Тодорин, кметът на Ветрен Радослав Лютаков.

Членове на Националното ръководство, кметове и общински съветници от партията и гости на събитието изкачиха стъпалата към мемориала – костница на „Янини грамади” и поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред живото и делото на Александър Стамболийски.

(Зн)


Свързани