Други

Участие на пазарджишки фотографи в Международния фестивал по художествена фотография RABAT LUMIERES, MOROCCO

  14.06.2022 10:36             
Участие на пазарджишки фотографи в Международния фестивал по художествена фотография RABAT LUMIERES, MOROCCO

От 27 до 31 май 2021 г. в мароканската столица Рабат се проведе Международния фестивал по художествена фотография FESTIVAL INTERNATIONAL DE PHOTOGRAPHIE RABAT LUMIERES MOROCCO. Той бе организиран със съдействието на българското посолство в Мароко и под егидата на Мароканското министерство на културата, младежта и комуникацията.

В тазгодишното издание на фестивала като страна-гост беше поканена България, представена от делегация от Национално сдружение Фотографската академия "Янка Кюркчиева", България /НСФА/.  На официалното откриване в театър "Мохамед V" беше експонирана самостоятелна изложба от 70 художествени фотографии на 7 автори. Българската делегация беше представена от членове на НСФА - Надежда Чипева, Петя Василева, Радослав Свирецов, Константин Зайков, Юрий Трейман - председател на УС на НСФА, и двама пазарджиклии - Вили Тодорова и Александър Иванов  - masteral.

На събитието присъстваха над 300 гости - представители на мароканската администрация, на академичните среди, творци на културата и изкуството, посланика на България в Мароко г-н Пламен Цолов, от дипломатическия корпус, българската общност в Мароко, фотографи, студенти, медии и много други гости. На церемонията организаторите връчиха статуетката на фестивала на Председателя на НСФА "Янка Кюркчиева" г-н Юрий Трейман за принос към фотографското изкуство.

Посещението на делегацията продължи с участие в откриването на няколко изложби, работни срещи, майсторски класове, срещи в международен колеж, Музей на фотографията, Музей на модерното изкуство и други.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички