Четвъртък, 13 Oct 2022
 
Крими

Според МВР са открити незаконни дърва в Сърница - собственикът обаче се брани с документи за произход

  17.06.2022 12:08             
Според МВР са открити незаконни дърва в Сърница -  собственикът обаче се брани с документи за произход

При съвместна проверка са лесничеи и полицаи е установено съхранение на незаконно добита дървесина. Вчера на територията на Сърница съвместни екипи от служители на местния полицейски участък и РДГ-Пазарджик извършили проверка на имот, собственост на 58-годишен жител на родопското градче, съобщиха от МВР.

Оказало се, че мъжът съхранявал пред къщата си около 18 кубически метра иглолистна дървесина за огрев. Тя не била маркирана със задължителната контролна горска марка, а притежателят и не успял да представи никакви документи за нейния произход. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

Същевременно близки до собственика на дървесината коментират, че дървата не са незаконни и на разследващите органи са представени документ за произход още от 2019-а година, както издаден билет за преместване през настоящата 2022 г. и поставена контролна горска марка от горски служител. Проверката ще изясни кой е крив и кой - прав.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички