Четвъртък, 13 Oct 2022
 
Други

Успехи за най-младите „огнеборци“ в областта

  17.06.2022 15:56             
Успехи за най-младите „огнеборци“ в областта
Клуб „Млад огнеборец“ към СУ „Нешо Бончев“

В изпълнение на целите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР и Националния календар за изяви по интереси на децата на Министерството на образованието и науката, в периода април-юни бяха организирани различни мероприятия от Регионалната дирекция на пожарната – Пазарджик, в партньорство с РУО Пазарджик, в училища и детски градини на територията на областта.

Проведен бе конкурсът за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата”. В него участваха 232 млади художници с 234 творби. Картините им бяха оценени от комисия и класираните общо

18 творби на първо, второ и трето място

са изпратени за участие в националния етап на надпреварата.

В периода май-юни 2022 година премина ученическото състезание по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. В него участваха представителни отбори от всичките 12 общини в областта. На първо място се класира отборът на ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ в Пещера, второто място зае отборът на СУ „Методий Драгинов“ в Драгиново, а трети е отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище.

Отборът на ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ - Пещера ще представя област Пазарджик в националния етап

на състезанието, което ще е от 27 до 29 юни във Велико Търново.

От 6 до 9 юни в курортен комплекс „Албена“ се проведоха ХХI републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Област Пазарджик беше представена от отбора „Млад огнеборец“ към СОУ „Нешо Бончев“ в Панагюрище. Десетте млади огнеборци бяха на ниво и заеха седмо място в комплексното класиране от 28 участващи отбора от всички области в страната. Това е най-доброто класиране на отбор от област Пазарджик в последните десет години.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички