Регионът

Започна традиционната акция на полицията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

  17.06.2022 16:55             
Започна традиционната акция на полицията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

На 15 юни стартира традиционната за този сезон акция на полицията „Ваканция ! Да пазим живота на децата на пътя!”.

Опазването на живота и здравето на децата е сред основните приоритети на всички структури на полицията в региона. Още от края на май учениците от начален курс са вече във ваканция, на 15 юни учениците от основен курс, а до края на юни всички деца ще бъдат във ваканция.

Това означава повече подрастващи от всякакви възрасти на улиците, по тротоарите, в паркове, градини, игрища, детски площадки. От своя страна тяхното присъствие, като участници в движението – пътници, велосипедисти, водачи на тротинетки или пешеходци, създава големи отговорности на водачите на МПС.

От изключителна важност е и ангажираността на родителите, които да напомнят ежедневно на децата как и къде се пресича правилно, как безопасно се управлява велосипед или тротинетка. Ангажиментът за детската безопасност е ангажимент на всички ни, без значение в какво качество сме по улиците.

 Екипи на пътна и охранителна полиция ще извършват регулярни проверки за спазването на правилата за движение от пешеходци, велосипедисти, водачи на различни видове индивидуални електрически превозни средства, от водачите на МПС. Шофьорите, които превозват деца в автомобилите си задължително да използват правилно поставени обезопасителни системи и предпазни колани. Нашата цел не е налагането на санкции, а насочване на вниманието върху безопасността, за недопускане на пътно-транспортни произшествия с пострадали деца.

(Зн)    


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички