Пазарджик

И деца с увреждания вече играят на най-голямата детска площадка

  29.06.2022 13:58             
И деца с увреждания вече играят на най-голямата детска площадка

ПАЗАРДЖИК. С шумен и весел детски празник официално бе открита най-голямата детска площадка в областния град. Тя е в парк „Стадиона” и днес се изпълни с детска глъчка, с много балони и интересни игри, под "режисурата" на водещите - актьорите от пазарджишкия театър Детелина Стойчева и Людмила Даскалова Усмивки имаше и по лицата на момчетата и момичетата с увреждания, за които също са предвидени забавления. Люлката за деца със специални потребности, на което играха всички деца заедно, е дело на Георги Пейков.

Кметът Тодор Попов се снима за спомен с децата и коментира, че децата и градът заслужават „тази хубава площадка”, част от която са съоръженията за децата с проблеми от физическо и психическо естество. Той припомни, че парите за тях дойдоха от спестената новогодишна заря.

„Такава площадка няма никъде, защото тук ще имат възможност да играят и деца с инвалидни колички, деца с физически и ментални проблеми. Затова съм щастлив, че точно в този красив парк откриваме най-голямата детска площадка в Пазарджик. Защото нашите деца го заслужават. Искам да благодаря на изпълнителя, който е дългогодишен наш партньор, както и на моите служители, които подготвиха този празник. Най-важното е, че на децата им харесва. Затова и ние, по-големите, сме щастливи. Това е още един щрих в усилията ни да превърнем града ни в едно прекрасно място за спорт и отдих”, каза Попов. И анонсира още два проекта в парка.

„Нашата амбиция е да продължим да развиваме този парк. Най-вероятно следващата година ще споделим какви са нашите бъдещи планове за развитието на този район. Но отсега мога да ви уверя, че тук замисляме и ще започнем да работим наесен върху реализацията на още два големи проекта, които ще се позиционират върху тази територия”, поясни кметът. И покани всички утре на откриването на малкия басейн в комплекс „Балона”, който е второто открито плувно съоръжение в Зоната на здравето. Попов обеща, че ще спази традицията и вместо с рязане на лента ще се хвърли във водата, за да направи един, казано по пазарджишки - „дъладър”, в басейна.

Когато кметското слово приключи, мажоретките от „Мистерия” и ръководителят Виргиния Нешева изненадаха с подаръци и картички кмета Попов и председателя на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова. Те благодариха за подкрепата на Община Пазарджик за поредното им успешно участие – на европейското първенство в Хърватска.

„Момичета, благодарим ви! Знаете, че сте нашата гордост. Аз се радвам, че мажоретният спорт добива все по-голяма популярност в Европа, така че тренирайте, с наперени човчици и гребенчета, за да продължавате да ни радвате”, от своя страна пожела Попов на девойките.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички