Понеделник, 10 Oct 2022
 
Пазарджик

Бойко Борисов дойде на среща в Пазарджик

  02.07.2022 10:20             
Бойко Борисов дойде на среща в Пазарджик

Бойко Борисов дойде в Пазарджик тази сутрин. Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер е придружаван от цялата парламентарна група на партията и се срещна със симпатизанти в зала "Маестро Георги Атанасов". Срещата тече в момента. На нея присъстват и общински кметове и функционери.

Кметът Тодор Попов е домакин и посрещна гостите. Той не скри, че е намирал подкрепа от ГЕРБ и ще подкрепи партията, защото половината от присъстващите са му скъпи приятели и ги познава като хора. Гордеем се стова, което сте направили, подчерта той. Преди това той показа Балона на Борисов.

По-рано пред журналисти Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ стои зад действията на правителството в оставка на Кирил Петков за изгонването на руските дипломати и технически персонал, въпреки непрофесионалния начин, по който това е извършено. „С две ръце подкрепяме член 11 за съответствието на бройката на дипломатите във връзка с прекомерното присъствие на руските дипломати. Това трябваше да се случи по друг начин“, каза лидерът на ГЕРБ и уточни: „Трябваше премиерът и външният министър да го обявят на базата на доклад или да поемат политическата отговорност и да заявят, че го правят на базата на реципрочност. Тогава ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти. Днес трябва да избираме дали да подкрепим тези действия на правителството. Никаква крачка назад не трябва да дава правителството, има пълната подкрепа на ГЕРБ“, заяви Борисов. Според него капитулацията сега означава отказ от суверенитет. „Абсолютно непрофесионалните и дилетантски действия трябва да бъдат подкрепени. Иначе ще излезе, че сме с Русия против правителството. Сега има война и ние сме на страната на Украйна и на евроатлантическия свят. Ако влезем в детайли на глупостта на правителството ще излезе, че сме на обратната страна. Подкрепяме действията им, защото са избрани от народа. Българският народ пожела промяната и избра Петков. Призовавам ги да не се връщат назад, да си свършат работата докрай. Толкова са им възможностите“, заяви лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че лидерът трябва да поеме отговорността. „Петков отиде в парламента да се направи на важен и на следващия ден чакай какво стана. Когато трябва да се вземе решение за РСМ излиза Борисов, когато трябва да се вземе решение за оръжия за Украйна излиза Борисов. Това е лидерството. Ако видите детайлите, които са дали службите, затова сега се налага да излизам и да поемам отговорност. Ние сме на страната на демократичния свят и ГЕРБ го е заявил преди няколко месеца. Аз подкрепям лидерите. Ако ПП имат друг лидер, нека да го покажат“, заяви Борисов. Той поздрави депутатите от ГЕРБ, които успяха да изправят грешките в предложения от Асен Василев бюджет. „Това е един бюджет, който изисква една много стабилна държава, за да го изпълни. В противен случай катастрофата ще бъде пълна“, добави Борисов.

Очаквайте подробности.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички