Регионът

Конкурси за директори на 20 училища в областта, в страната са над 400

  12.07.2022 13:52             
Конкурси за директори на 20 училища в областта, в страната са над 400

Масова смяна на училищни директори обявиха регионалните управления на образованието към Министерството на образованието и науката дни след обнародването на нова наредба за провеждането на директорски конкурси в държавните и общинските детски градини и училища на министъра на образованието Николай Денков. Въпросната наредба№ 6 от 1 юли (обнародвана в Държавен вестник на 5 юли) дава основание за масова смяна на директорите и, противно на даденото от Денков обещание, не въвежда дълго чаканата мандатност на директорите, която би ги отдалечила до известна степен от политическата зависимост и която би решила проблема с „векуващите“ на местата си директори, не всички от които управляват добре.

Началникът на РУО на МОН-Пазарджик Дора Дулчева-Величкова със заповед от 5 юли е обявила конкурси за нови директори в 20 училища.

Ето в кои учебни заведения освобождават досегашните директори:

1. ОУ „Христо Ботев“, Исперихово, община Брацигово

2.. ОУ „Георги Бенковски“, Велинград, община Велинград

3. ОУ „Кочо Честеменски“, Динката, община Лесичово

4. ОУ „Христо Ботев“, с. Главиница, община Пазарджик

5. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Пазарджик, община Пазарджик

6. ОУ „Стефан Захариев“, Пазарджик, община Пазарджик

7. СУ „Д-р Петър Берон“, Пазарджик, община Пазарджик

8. ОУ „Константин Величков“, Паталеница, община Пазарджик

9. ОУ „Кочо Честименски“, Пищигово, община Пазарджик,

10. ОУ „Георги Бенковски“, Хаджиево, община Пазарджик

11. ПГ по икономика и мениджмънт, Пазарджик, община Пазарджик

12. ПГ по селско стопанство „Царица Йоанна“, Пазарджик, община Пазарджик

13.ПГ по промишлени технологии, Пазарджик, община Пазарджик

14. ОУ „Двайсти април“, Панагюрище, община Панагюрище

15. НУ „Михаил Куманов“, Пещера, община Пещера

16. ОУ „Петко Р. Славейков“, Пещера, община Пещера

17. ОУ „Никола Вапцаров“, Варвара, община Септември

18. НУ „Св. св. Кирил и Методий“, Злокучене, община Септември

19. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Ковачево, община Септември

20. НУ „Васил Левски“, Септември, община Септември

Подобна е тенденцията в цялата страна. Регионалните управления към МОН обявиха конкурси за над 400 школски директори. В област Пловдив конкурсите са за 38 училища. Столичното РУО е обявило конкурс за нови директори на 31 от 216-те държавни и общински училища на територията на Столична община. В област Благоевград сменят директорите на 22 училища, в Бургас – на 29, във Варна – на 22 училища, във Видин – на 8 училища, във Велико Търново – на 16 училища, във Враца – на 16 училища, в Габрово – на 7 училища, в Добрич – на 12 училища, в Кюстендил – на 10 училища, в Ловеч – на 11 училища, в Монтана – на 11 училища, в Пазарджик – на 20 училища, в Перник – на 9 училища, в Плевен – на 16 училища, в Разград – на 12 училища, в Русе – на 10 училища, в Силистра – на 4 училища, в Сливен – на 15 училища, в Смолян – на 12 училища, в София област – на 15 училища, в Стара Загора – на 32 училища, в Търговище – на 11 училища, в Хасково – на 17 училища, в Шумен – на 13 училища, в Ямбол – на 9 училища.

Рокади има и зад граница в наши учебни заведения. След конкурсите за нови директори на българските училища в Прага и Братислава, инициирани от министър Денков миналата есен, сега тече и смяна на учителския състав. Вчера са публикувани две негови заповеди. Едната е за три учителски места в Българско средно училище „Д-р Петър Берон“ в Прага (за учител по български, по английски и по информатика и информационни технологии). Другата е за Българско средно училище „Христо Ботев“ в Братислава – едно място, за учител по математика.

Текат конкурси и за експерти в РУО.

Повече по темата – в книжния брой на „Знаме” в петък.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички