Крими

Дрога за близо 1 милион лева e иззета при акция на ГДБОП в Калугерово

  12.07.2022 15:04             
Дрога за близо 1 милион лева e иззета при акция на ГДБОП в Калугерово

В Калугерово е разбит склад за пакетиране на марихуана при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", проведена вчера в лесичовското село, съобщи Lupa.bg. От обекта са иззети около 50 кг дрога в 5 сака по около 10 кг, а стойността ѝ на дребно се изчислява на близо 1 милион лева. Намерени са още везни, машина за вакуумиране и други вещи, говорещи, че на мястото е имало организирана дейност по дозиране и опаковане на наркотици. Операцията е извършена изненадващо. По това време обаче в обекта не е имало хора. Не се знае дали има арестувани или заподозрени. Действията на спецполицаите са били заснети надлежно с камери.

До момента няма официално съобщение по темата, а от Пресцентъра на МВР коментираха пред „Знаме”, че предстои официално съобщение по темата.

Да припомним, че през февруари миналата година в Калугерово бе разкрита супер модерна оранжерия за марихуана, прикрита с машини за копаене на криптовалута. Разкриването на оранжерията стана напълно случайно, след сигнал за пожар. Огънят е потушен, но полицията се натъква на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана. В нея се отглеждали 1100 броя растения, а оборудването е на стойност над 100 000 лева. В отделна стая са намерени пакетирани 32 кг изсушени глави и съцветия от марихуана, готови за транспортиране. Според пловдивския апелативен прокурор общата стойност на открития канабис е грубо за 400-500 хиляди лева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички