Крими

Много доброволци помагат за овладяването на огъня между Лесичово и Калугерово

  22.07.2022 19:09             
Много доброволци помагат за овладяването на огъня между Лесичово и Калугерово

На мястото на пожара между Лесичово и Калугерово са земеделският министър, ръководителите на основните структури, занимаващи се с гасенето, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, областният управител, директорът на областната дирекция на МВР, директорите на горски стопанства.

Създадена е сериозна организация за борба с огъня. Гасенето е изключително трудно, хората вече са изморени. Високите температури допълнително затрудняват тяхната работа. От пожарната изказват благодарност на фирмите за предоставената тежка верижна техника, която работи, без да спира, през цялата нощ, както и днес. От едната страна към момента пожарът е силно ограничен и не е допуснато неговото разрастване, но от другата страна гасенето продължава. Има и вятър.

Освен пожарникари от Пазарджик и Панагюрище, в борбата с пламъците са се включили и много доброволни формирования - от Пловдив, Панагюрище, Брацигово, Белово. В момента към мястото пътуват доброволци от Хисаря Ихтиман.

Очаква се работата по овладяването на огъня да продължи през цялата нощ. Ситуацията е тежка. Създадени са условия за водоснабдяване на автомобилите. Мястото е изключително труднодостъпно. Може да се стига само с джиповете на горските стопанства. Гаси се много на ръка. Противопожарните автомобили не могат да влязат навътре.

- Надяваме се и атмосферните условия да бъдат подходящи, така че да се включат отново в гасенето и хеликоптерите на военновъздушните сили, които бяха изключително полезни днес сутринта, когато направиха многократно курсове, зареждайки вода от язовир Тополница.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички