Четвъртък, 18 Авг 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 1 август 2022 г.

  01.08.2022 12:25             
Полицейският бюлетин на 1 август 2022 г.

Трима скандалджии са задържани за хулиганство от служители на полицейски участък „Изток“ в Пазарджик. Малко след полунощ днес в участъка бил получен сигнал за силна музика идваща от адрес в квартала. На мястото пристигнал дежурен автопатрул, който установил, че се провежда тържество с музикално озвучаване на открито. Униформените предприели действия за спиране на музиката и поискали документи за самоличност на организатора на тържеството за съставяне на акт за установеното нарушение на общинската наредба за обществения ред. Тогава той с още двама негови сътрапезници започнали да ругаят, псуват и обиждат полицаите. Напрежението подкрепено с количеството употребен алкохол бързо ескалирало и скандалджиите дори опитали физическа саморазправа с автопатрула. Но на мястото били изпратени още дежурни екипи от РУ-Пазарджик и ситуацията бързо била овладяна. Белезниците щракнали на ръцете на трима мъже на възраст между 26 и 40 години. Те са задържани в ареста на полицейското управление за срок от 24 часа. Спрямо тях е образувано бързо производство за хулиганство.         

На територията на цялата област продължават засилените проверки на водачите на МПС. За времето от петък до днес спрямо шестима шофьори са образувани досъдебни производства, а срещу един преписка. По време на проверките се оказало, че велинградчанин е зад волана след употреба на наркотици. Петима шофьори на възраст между 18 и 55 години са управлявали автомобилите си под въздействие на алкохол , като показанията на дрегерите варират между 1.65 и 2.45 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. 47-годишен мъж от беловското село Мененкьово е управлявал лек автомобил с прекратена регистрация. Проверките продължават освен в общинските и областния център, така и в малките и отдалечени населени места.

Досъдебно производство е образувано спрямо мъж съхранявал дърва за огрев. В събота служители на полицейския участък в Лесичово засекли 37-годишен мъж от село Динката в момент на разтоварване на около пет кубически метра дърва за огрев. Полицаите установили, че дървесината е маркирана, но собственикът и не притежавал никакви документи за нейния произход. Дървата са оставени на отговорно пазене в склад на местното горско стопанство, а по случая се води досъдебно производство.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик             

 

          


Свързани